Mix van wolkenvelden en opklaringen

18-11-2021 LEMMER – Vanochtend vroeg trekken de meeste wolkenvelden naar Duitsland weg en schijnt de zon een tijdje. Sluierwolken zorgen er wel voor dat de lucht niet strakblauw is. Over het noorden trekken de hele ochtend wat meer wolkenvelden en is de zon af en toe te zien. Het uiterste zuiden krijgt in de loop van de ochtend mogelijk met nevel en bewolking vanuit België te maken. De temperatuur loopt op van 6 graden tijdens de ochtendspits naar 9-11 graden tegen het middaguur. In gebieden waar het lange tijd grijs is, blijft het kwik steken op 6 graden.

Vanmiddag raakt het vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen bewolkt. In het noorden en oosten kan een beetje motregen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur komt uit op 10-12 graden. Daarmee is het een paar graden te zacht voor de tijd van het jaar, maar de matige zuidwestenwind maakt het voor het gevoel wel wat kouder.

Vanavond en in de nacht naar vrijdag blijft het bewolkt met in het noordoosten soms nog een beetje motregen. Door de bewolking koelt het niet of nauwelijks af. De minimumtemperatuur komt uit op 8 graden in Limburg tot 12 aan zee.

Morgen belooft op veel plaatsen een grijze dag te worden en daarbij kan het hier en daar een beetje spetteren. Mogelijk breekt in het noorden en noordwesten af en toe de zon door. Het wordt een zachte dag met 12 tot lokaal 14 graden, maar ondanks die hoge temperaturen komt je winterjas alsnog goed van pas. Er staat namelijk een matige tot vrij krachtige westenwind.

Zaterdag is het weerbeeld vergelijkbaar met vrijdag. Wederom kun je rekenen op een grijze dag en daarbij vallen af en toe spetters uit het wolkendek. Echt nat word je daar niet van en je paraplu kun je dus gewoon thuislaten.

Zondag trekt een regengebied over het land en daarna klaart het vanuit het noordwesten op. Wanneer de zon doorbreekt loopt de temperatuur op naar 10 graden.

Na het weekend lijkt het een aantal dagen droog te blijven, waarna vanaf woensdag de kans op buien weer toeneemt. De temperatuurverwachting is nog onzeker en hangt af van de windrichting. Wanneer er een noordenwind opsteekt, dan wordt het koud voor de tijd van het jaar met maximaal 7 graden. Bij dat weertype is ook kans op winterse buien. De kans op dit koudere weer is op dit moment 70%. Er is ongeveer 30% kans dat er een zuidwester opsteekt, wat maxima tot 10 graden oplevert.