Nevel, mist en wolken, later plaatselijk mogelijk 19 graden

09-11-2020 LEMMER – Vanochtend start regionaal grijs met nevel, mist en wolken. Vanuit het zuiden komt er ruimte voor de zon, maar er blijven ook wolkenvelden aanwezig.

Vanmiddag blijft het droog met een mix van wolken en zon. Waarschijnlijk is het in het zuiden zonniger dan in het noorden van het land. Het wordt 13 graden in het noorden tot 16-19 graden in het zuiden. Hiermee is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur begin november rond 11 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het zuidoosten.

Vanavond en in de nacht is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. De bewolking neemt vanuit het westen toe en de minima komen uit tussen 5-6 graden in het (noord)oosten en 11 graden in Zeeland. Aan het einde van de nacht kan in het westen een beetje regen vallen.

Morgen wordt een bewolkte dag. In de ochtend is het landinwaarts grotendeels droog en is vooral in het westen van het land kans op een beetje regen. Later op de dag stijgt overal de kans op enkele buien. Het wordt 11 graden op de Wadden tot 15 graden in het zuiden. De wind is zwak tot matig en waait uit zuidelijke richtingen.

Ook woensdag krijgen we de zon maar weinig te zien. Het zal niet helemaal droog blijven in het hele land, maar de neerslaghoeveelheden zijn beperkt en de droge perioden overheersen. Het wordt 12 graden op de Wadden en 14-15 graden in Zuid-Nederland bij een matige zuidenwind.

Donderdag trekt een storing over het land. Dit levert wat regen op en de wind draait naar het (zuid)westen. In de middag komt er dan meer ruimte voor de zon. Met 12-14 graden is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar.

De dagen daarna blijft het zacht en licht wisselvallig novemberweer. De maxima komen uit rond 14 graden en in de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 7. De wind waait meestal uit het zuiden of zuidwesten.