Nieuwe uitstraling medewerkers Zorggroep Hof en Hiem

20-01-2021 LEMMER – Medewerkers van de woonzorgcentra en thuiszorg van Zorggroep Hof en Hiem zijn sinds deze week gehuld in een nieuw uniform met een geheel nieuwe uitstraling. Reden hiervoor is dat Hof en Hiem ambieert dichterbij de ouderen te staan.

Naast ouderen staan
Naast ouderen staan en luisteren naar wat zij nodig hebben is wat hoog in het vaandel staat bij de zorggroep. “Tot voor kort droegen onze medewerkers witte uniformen. Dit is van oudsher het beeld in verzorg- en verpleeghuizen. Aan de ene kant is het duidelijk wie de zorgmedewerker is maar aan de andere kant creëert het ook een zekere afstand. Als zorgmedewerkers helpen wij ouderen om zoveel mogelijk zichzelf te blijven. We komen soms meerdere keren per dag over de vloer. Vanuit ons gedachtegoed is het belangrijk dat er geen afstand is tussen medewerkers van de zorg en ouderen. Een wit uniform past daar niet meer bij” zegt Annette Verstraaten, manager facilitair van Zorggroep Hof en Hiem.

Iedereen gelijk
Zowel de zorgmedewerkers als de keukenbrigade en de technische dienst dragen vanaf nu diepblauwe kleding, de typerende Hof en Hiem kleur met een oranje accent. Zorgmedewerkers hebben zelf de optie of zij een donkerblauwe broek dragen van Zorggroep Hof en Hiem of een broek van zichzelf. Dit is een bewuste keuze vanuit het gedachtegoed van dichtbij de cliënt willen staan.

Herkenbaar
De cliëntenraad is ook betrokken bij de keuze voor een nieuwe uitstraling. “We zijn heel blij om te zien dat Zorggroep Hof en Hiem veel investeert in de persoonsgerichte zorg. De keuze voor een andere kleur werkkleding past daar bij. Natuurlijk zijn er ook ouderen die even moeten wennen aan de nieuwe kleur want het witte was altijd heel herkenbaar. Maar wij zijn ervan overtuigd dat de ouderen, als ze er eenmaal aan gewend zijn, het heel plezierig en mooi zullen vinden”, aldus Roelof Oeben, voorzitter van de centrale cliëntenraad.