Nog een zonnige zomerdag

08-09-2021 LEMMER – Na een heldere nacht wordt het vandaag opnieuw zonnig en warm zomerweer. De maximumtemperatuur varieert van 24 graden op de Wadden tot lokaal 29 graden in Zuid-Nederland en er staat een matige wind. Donderdag is er meer bewolking en trekken enkele buien over het land. Vooral in het oosten kan het daarbij onweren. De dagen daarna is er een mix van buien en zon. De middagtemperatuur daalt naar zo’n 20 graden op zondag.

Vanochtend is het overal zonnig en waait er een zwakke tot matige oostenwind. Tegen het middaguur is het al 22-25 graden. 

In de middag blijft het volop zonnig met mogelijk lokaal in de loop van de middag een paar kleine stapelwolkjes. Er waait een matige wind uit het oosten tot zuidoosten en het wordt de warmste dag van de week. De maximumtemperatuur varieert van 24 graden op de Wadden, 26 graden in Amsterdam, Lelystad en Assen en 28, mogelijk lokaal 29 graden in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg. Hiermee is het ideaal weer voor een middagje strand, recreatieplas of buitenzwembad. Wel schijnt de zon tijdens de eerste helft van de middag met zonkracht 5. Hierdoor kan je, zonder zonnebrandcrème, in 20-40 minuten verbranden. 

Tijdens de avond is het helder en om 20:00 uur is het op veel plaatsen nog 22-24 graden. In de nacht naar donderdag neemt vanuit het zuidwesten de hoge bewolking toe. In het oosten en noordoosten koelt het af tot een graad of 13. In Zeeland wordt het niet kouder dan 16 graden.

Morgen start in het noorden, midden en oosten van het land nog vrij zonnig. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking verder toe en in het zuiden is al vrij snel kans op enkele buien. In de middag volgen ook in het midden en noorden enkele buien en vooral in de oostelijke delen van het land is ook kans op een onweersbui. Voor de buien uit wordt het in Oost-Nederland nog 25-27 graden met de hoogste maxima in Twente, Drenthe en het oosten van Groningen. In het westen wordt het 22-24 graden. De wind is matig en waait uit het zuiden tot zuidwesten.

Vrijdag trekken meer regen- en onweersbuien over het land. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon en kan de temperatuur oplopen naar 21-24 graden. In het zuidoosten is een lokale 25 graden nog mogelijk. De wind is matig en waait uit het zuidwesten. 

In het weekend is het wisselvallig met verpreid over het land een aantal buien. Op beide dagen zien we ook af en toe de zon. Op zaterdag wordt het 20 graden aan zee tot nog 23 graden in het zuidoosten. Zondag komt de temperatuur wat lager uit met 18-21 graden. Dit zijn gebruikelijk maxima voor half september. 

In de loop van volgende week neemt de kans op een overwegend droog weertype toe. De temperatuurverwachting is wat onzeker. Waarschijnlijk komen de maxima uit rond 20 graden.