“Omdat ieder lichtje een verhaal is”

11-12-2021 LEMMER – Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Net als vorig jaar, kunnen er door de Coronamaatregelen geen fysiek samenzijn plaatsvinden. Toch zal deze dag niet ongemerkt voorbij gaan.

Er zal een hart worden geplaatst op de Algemene Begraafplaats te Lemmer, waar de namen van de kinderen op worden vermeld. Iedereen die betrokken wil zijn en zijn/haar kind wil gedenken kan een herinneringsbloem aanvragen. Dit mag via e-mailadres: herdenken@pureuitvaart.nl of u mag Thea bellen zij is ritueelbegeleidster inliefdeenherinnering telefoonnummer: 06-42210766.

Het hart met namen zal zondagochtend 12 december aanstaande worden geplaatst. Ook zullen de kaarsjes in de middag bij de kinderen worden geplaatst en zullen om 19.00 uur allemaal branden. Helaas geen samenzijn, maar wel met elkaar verbonden.