Onderzoek naar een Logeerhuis

07-10-2021 LEMMER – Gemeente De Fryske Marren laat tot 31 oktober een onderzoek uitvoeren naar de behoefte van een ‘Logeerhuis’. Een ‘Logeerhuis’ is een voorziening die mantelzorger én zorgcentra kan ontlasten. Een logeerhuis kan ervoor zorgen dat de mantelzorger even tot rust kan komen en kan bijtanken om de zorg langer vol te kunnen houden. Omdat we niet weten of er onder de mantelzorgers binnen onze gemeente behoefte is aan zo’n soort logeervoorziening, willen we dit uitvragen middels dit onderzoek.

Vragenlijst
In de week van 4 tot 8 oktober valt er bij mantelzorgers, die bekend zijn bij de gemeente, een vragenlijst op de deurmat. Met de ervaringen van de mantelzorgers en de uitkomsten van het onderzoek kunnen wij een beter besluit vormen over eventuele logeervoorzieningen.  

Geen vragenlijst ontvangen maar wel meedoen?
Verzorgt u (zieke of psychisch kwetsbare) familieleden, vrienden of kennissen en krijgt u daar niet voor betaald? Of komt u (vaker) bij hen op bezoek om te praten? Dan bent u ‘mantelzorger’. Heeft u de vragenlijst niet ontvangen maar wilt u wel meedenken? Dan kan u de vragenlijst onderzoek logeerhuis tot 31 oktober digitaal invullen. Meedoen duurt ongeveer 3 minuten.

Vragen?
ZorgfocuZ voert het onderzoek uit. Heeft u vragen over het onderzoek? Neem contact op met de helpdesk van ZorgfocuZ door een mail te sturen naar helpdesk@zorgfocuz.nl of bel/WhatsApp naar: 050 – 2053014 (maandag tot vrijdag tussen 09.00 tot 17.30 uur).