Open dagen bij It Toanhûs

25-08-2021 LEMMER – Afgelopen april was It Toanhûs genoodzaakt om de Open dagen te verzetten vanwege coronamaatregelen. Dit keer zijn er geen coronabeperkingen die roet in het eten gooien voor It Toanhûs en nu kunnen de deuren open op 4 en 18 september aanstaande. 

Op zaterdag 4 september zijn de locaties in Joure en Balk open.  En op zaterdag 18 september gaan de deuren in Lemmer en St. Nyk open. De Open dagen zijn bedoeld voor alle belangstellende, jong en oud. De entree is gratis.

Men is welkom om op deze dagen instrumenten van dichtbij te bekijken en uit te proberen. Naast de instrumenten is er ook de mogelijkheid om samen met de zangdocenten de zangtalenten te ontdekken. Kinderen kunnen kennis maken met een Mixed Music workshop, een mooie kans om een eerste stap te zetten naar het bespelen van een instrument. 

Elke locatie heeft een muziekafdeling. Het aanbod Theater, dans en beeldende kunst is per locatie verschillend.

Op de locatie in Joure kan er gekeken worden naar dans demo’s, band optredens en zijn er workshops te volgen op het gebied van beeldende kunst. Zo is er bijvoorbeeld een workshop portret schilderen voor volwassenen en een kinderworkshop tekenen en schilderen.

Op de andere vestigingen is het aanbod tijdens de Open dag vooral gericht op muziek. In Lemmer is er de mogelijkheid om kennis te maken met dans. En nieuw in Lemmer is het aanbod tekenen/schilderen voor kinderen.

Op de website www.toanhus.nl is te lezen wat het exacte programma per locatie is.

4 september
De Treemter in Balk | 10.00 – 12.00 uur
Brede school Joure |  13.00 – 16.00 uur
18 september
Hege Fonnen in Lemmer | 10:00 – 12:00 uur
B. van Hardenbroekstr. 1 St. Nicolaasga | 13:00 – 15:00 uur