Veel wolken, soms motregen

26-08-2021 LEMMER – Op veel plaatsen is het bewolkt en soms valt motregen. Vanuit het noorden komt er ruimte voor de zon en vooral in het oosten is later kans op een bui. Het wordt 18-20 graden bij een frisse noordenwind. Morgen en in het weekend blijft het licht wisselvallig en vrij koel zomerweer met dagelijks kans op enkele buien en maxima van 17-20 graden. De vooruitzichten voor de langere termijn geven grotendeels droog weer met iets hogere temperaturen.

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt met soms een beetje motregen. In Groningen en Drenthe is er al ruimte voor de zon en de opklaringen breiden zuidwaarts uit. Er waait een matige noord(west)enwind. Aan zee is de wind soms vrij krachtig.

Vanmiddag neemt de kans op motregen af en breekt vanuit het noorden op steeds meer plaatsen de zon door. Wel ontstaan er stapelwolken en vooral langs de grens met Duitsland is kans op een enkele bui. Het wordt 18 graden vlak aan zee tot 20 graden in het oosten. De noordenwind is matig, aan zee soms vrij krachtig (5 Bft).

Vanavond is vooral in Limburg nog kans op een lokale bui. Verder is het droog met een mix van wolken en opklaringen. In de loop van de nacht neemt de kans op enkele buien vooral in het oosten van het land toe. In het westen blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden.

Morgenochtend is er een mix van wolken, zon en enkele buien. Deze buien trekken van noord naar zuid en vooral over de oostelijke helft van het land. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, noordenwind.

Morgenmiddag houdt dit weerbeeld, met vooral in de oostelijke helft van het land buien, aan. Er is ook ruimte voor de zon, met name in Zeeland en Zuid-Holland kan de middag behoorlijk zonnig verlopen. De noordenwind is landinwaarts matig. Aan de kust en op het IJsselmeer waait het vrij krachtig en mogelijk soms krachtig, 6 Bft. Door deze wind blijft de temperatuur onder de 20 graden steken. Het wordt 17-18 graden aan zee en 19 graden in het binnenland.

Morgenavond is het tijdelijk in het hele land overwegend droog, maar in de nacht naar zaterdag neemt vanuit het noorden de buienkans toe. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden. 

Zaterdag trekt een aantal buien van noordoost naar zuidwest over het land. Waarschijnlijk zijn er meer buien in de zuidoostelijke helft dan in de westelijke kustprovincies. Tussen de buien door schijnt de zon en vooral in het westen en noordwesten zal de zon regelmatig schijnen. Het wordt 18 graden op de Waddeneilanden tot 20 graden in Brabant en er waait nog altijd een matige, aan zee (vrij) krachtige, wind uit het noorden.

Ook zondag is kans op enkele buien, vooral in de oostelijke regio’s van het land. Er is ook ruimte voor de zon en het wordt 19-20 graden. De wind waait nog altijd uit het noorden. 

Begin volgende week houden we een noordenwind en een mix van zon, wolken en een enkele bui. Het aantal buien is daarbij laag, waardoor de droge perioden duidelijk overheersen. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden. Vanaf woensdag neemt de neerslagkans nog wat af en komt de temperatuur mogelijk iets hoger uit met maxima van 19 graden op de Waddeneilanden tot circa 23 graden in het zuidoosten van het land.