500 euro-regeling ook dit jaar een groot succes

26-08-2021 LEMMER – Dinsdag 25 mei 2021 werd de 500 euro-regeling uit het Herstelpakket ‘Lok op 1: No en Moarn’ opengesteld. De provincie stelde met deze regeling, net als vorig jaar, geld beschikbaar voor kleine eenzaamheids- en leefbaarheidsinitiatieven in coronatijd. De regeling was ook nu weer een groot succes. Na slechts een paar weken was het maximum aantal aanvragen in alle vijf regio’s al bereikt.

De 500 euro-regeling
Deze 500 euro-regeling is een laagdrempelige 100 procent projectfinanciering die door iedereen aangevraagd kon worden. Vanwege de snelheid van aanmeldingen vorig jaar, werd er deze keer met grotere bedragen per regio gewerkt. Per initiatief was wederom 500 euro beschikbaar. In totaal ging het om een bedrag van 150.000 euro. Er was dit jaar ruimte voor 60 initiatieven per regio (4) en voor de regio Wadden 30 initiatieven. In totaal heeft de provincie dus 270 initiatieven vanuit de Mienskip kunnen bedienen. Initiatieven die Fryslân echt mooier maken en zorgen voor lichtpuntjes aan het einde van een gekke corona-periode.

Deputearre Klaas Fokkinga: “Dizze regeling wie ek dit jier wer in grut sukses en ik bin bliid, dat wy de regeling nochris iepenstelle koenen. Fryslân fleuret der letterlik fan op, sjoch mar nije dizze prachtige tún en bysundere gearwurking. In lytse positive ympuls mei in grutte impact foar de leefberens yn ús provinsje.”