Annikki uit Duitsland zoekt een warm thuis in Lemmer of omgeving

26-08-2021 LEMMER – Eind september maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Annikki uit Duitsland die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Lemmer of omgeving. Voor Annikki zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022. 

Uitwisseling naar Nederland
Annikki doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.  

Wie is Annikki?
De 17-jarige Annikki komt uit Duitsland en is een nieuwsgierige en sportieve meid. Ze speelt al vijf jaar voetbal en gaat in het weekend graag surfen. In de winter gaat ze met haar vrienden vaak schaatsen, het lijkt haar leuk om dit in Nederland ook te doen. Annikki speelt al zes jaar de trompet en is onderdeel van de schoolband. Ook is ze al begonnen met leren van Nederlandse woorden! “Ik heb heel veel zin in mijn uitwisseling en wil jullie graag ontmoeten. Ik weet zeker dat we samen een leuk jaar zullen hebben!” Leer Annikki beter kennen!

Wie biedt Annikki een gezellig thuis in Nederland?
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.  

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.  

Bent u nieuwsgierig geworden naar Annikki, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland