Overwegend bewolkt en zacht voor december

13-12-2021 LEMMER – Het is bewolkt en vooral in het noorden is kans op lokaal een beetje motregen. Het wordt 10-11 graden. Komende nacht en morgenochtend volgt regen, maar de rest van de week is het droog. Later in de week weet de zon waarschijnlijk iets vaker door te breken. Het blijft voorlopig zacht met middagtemperaturen van 8 tot 10 graden. Vanaf het komende weekend zet de temperatuur een lichte daling in.

Vanochtend is het bewolkt en op de meeste plaatsen droog. In het noorden is kans op af en toe een beetje motregen. De wind waait het uit zuiden tot zuidwesten en is zwak of matig. In het noordwestelijk kustgebied kan het vrij krachtig waaien, 5 Bft.

Vanmiddag blijft het overwegend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Als de zon ergens even weet door te breken zal dit in het zuiden van het land zijn. De zon gaat vanmiddag al voor 16:30 uur onder en vanwege de bewolking is het extra vroeg donker. We kunnen met recht spreken van de donkere dagen voor kerst.

Met 10 of 11 graden als maximumtemperatuur is het zacht voor half december. Middagtemperaturen van 6 of 7 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. De zuidwestenwind is veelal matig, aan zee soms vrij krachtig (5 Bft).

Vanavond blijft het op de meeste plaatsen droog. Vannacht volgt vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen regen. In het zuidoosten kan het voor de neerslag uit nog afkoelen tot een graad of 5. In de rest van het land wordt het niet kouder dan 7 graden. 

Morgenochtend is het eerst op veel plaatsen regenachtig. In de loop van de ochtend wordt het in het noorden en westen overwegend droog. In het zuiden en oosten van het land kan het tot het middaguur regenachtig blijven. De wind is zwak of matig en waait uit het zuidwesten tot westen. 

Morgenmiddag is vooral in Limburg nog wat regen mogelijk, maar uiteindelijk wordt het ook daar droog. Op veel plekken blijft het overwegend bewolkt. De beste kansen op wat zonneschijn zijn voor het noordwestelijk kustgebied. Het wordt 9 graden in het binnenland tot 10 graden aan zee bij een zwakke of matige wind uit het westen tot zuidwesten. 

Morgenavond en in de nacht naar woensdag is het droog en grotendeels bewolkt. Als het ergens tijdelijk opklaart kan snel mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden.

Woensdag wordt een droge dag met veel wolken, maar de kans op zonnige momenten is iets groter dan vandaag en morgen. Het wordt maximaal 9 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen of zuidwesten. 

Ook donderdag blijft het droog met waarschijnlijk veel wolken en af en toe zon. Er is weinig wind en het wordt 8 of 9 graden.

De dagen daarna houdt dit rustige en droge weerbeeld aan. De maximumtemperatuur heeft een licht dalende trend met in het weekend 6 tot 9 graden en begin volgende week 4 tot 7 graden. Tijdens een nacht met opklaringen kan het kwik zakken tot het vriespunt.