Perioden met zon en meest droog

22-01-2021 LEMMER – Het is overwegend droog en er zijn perioden met zon. In het zuidoosten is meer bewolking aanwezig. De temperatuur stijgt naar 7 graden. De komende dagen is het wisselvallig en vrij koud met temperaturen van 2 tot 5 graden. Bovendien is kans op (winterse) neerslag en in de nacht kan het licht vriezen.

Het is vanochtend droog en er zijn perioden met zon. Vooral in het zuiden en zuidoosten komt meer bewolking voor. De zuidwestenwind is matig, aan zee en in het Waddengebied (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanmiddag zijn er wolkenvelden, maar vooral in het westen en noorden schijnt ook geregeld de zon. Het blijft droog en er waait een in kracht afnemende zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 7 graden.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en droog. De temperatuur daalt landinwaarts naar waarden rond het vriespunt. In de loop van de nacht stijgt in het zuidwesten de kans op een enkele winterse bui.

Morgenochtend trekt een gebied met regen en natte sneeuw over het land naar het noordoosten. Na passage klaart het op en breekt de zon door. De temperatuur ligt tussen 1 en 3 graden.

Morgenmiddag overheerst weer de bewolking en trekken enkele buien over het land. De zuidwestenwind neemt af naar zwak en het wordt 4-5 graden.

Morgenavond en in de nacht naar zondag is het bewolkt en in het zuiden, midden en oosten van het land valt een mix van regen en natte sneeuw. Geleidelijk gaat de neerslag steeds meer over in sneeuw. Vooral in het oosten en zuidoosten kan het lokaal wit worden. Langs de westkust komt het tot enkele winterse buien. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt en er is kans op gladheid door sneeuw en door bevriezing van natte weggedeelten.

Zondag valt in de ochtend in het oosten lokaal nog wat sneeuw. Elders is kans op een winterse bui, maar al vrij snel is het op de meeste plaatsen droog en breekt geregeld de zon door. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking weer toe. De matige westenwind draait geleidelijk naar het zuiden tot zuidoosten. De temperatuur stijgt naar 3-5 graden en eventueel gevallen sneeuw verdwijnt weer vrij snel. Zondagavond stijgt wederom de kans op (natte) sneeuw.

Maandag schijnt af en toe de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en verspreid over het land komt het tot enkele winterse buien. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt 2-4 graden.

Dinsdag is het rustig weer met naast wolkenvelden ook af en toe zon. In de nacht en ochtend is kans op mist. Vooral in de kustgebieden kunnen enkele winterse buien voorkomen. De temperatuur stijgt naar 3 tot 5 graden.

Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid toe en is dagelijks kans op regen. Het wordt ook weer zachter met eind volgende week temperaturen van 7 tot 10 graden. Ook de nachten worden weer zachter en de nachtelijke vorst verdwijnt.