Perioden met zon, lokaal een bui

07-07-2021 LEMMER – Er zijn perioden met zon, maar ook wolken en lokaal kan een bui vallen. Veruit de meeste plaatsen houden het droog. Het wordt 21 graden in het westen tot 24 graden in het oosten en zuidoosten. De komende dagen blijft het licht wisselvallig zomerweer. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en met name in de middag is kans op buien, lokaal met onweer.

Er zijn vanochtend flinke perioden met zon. Het is op de meeste plaatsen droog, maar heel lokaal is een lichte bui niet uitgesloten. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig boven land en vrij krachtig aan zee en bij de Waddeneilanden, windkracht 5. Daarmee staat er duidelijk minder wind dan gisteren.

Vanmiddag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. Landinwaarts kan een stapelwolk uitgroeien tot een bui en bij een steviger exemplaar in het oosten is ook onweer mogelijk. Veruit de meeste plaatsen houden het ook vanmiddag droog. De zuidwestenwind neemt verder in kracht af en is later vanmiddag niet meer dan zwak tot hooguit matig. De temperatuur stijgt naar 21 graden in het westen en naar 24 in het oosten en zuidoosten. De temperatuur is daarmee in lijn van wat gebruikelijk is in deze tijd van het jaar.

Vanavond is er eerst lokaal nog een bui mogelijk, maar geleidelijk doven de buien uit. De zon schijnt op veel plaatsen nog een tijd en rond zonsondergang (22:00 uur) is het afgekoeld naar 17 tot 19 graden.

Komende nacht is er een mix van wolken en opklaringen en lokaal is een mistbank mogelijk. Waaien doet het niet of nauwelijks en het koelt verder af naar 12 of 13 graden.

Morgenochtend start de dag weer met flink wat zonneschijn. In de loop van de ochtend komen opnieuw stapelwolken tot ontwikkeling en aan het eind van de ochtend neemt de kans op een lokale bui toe.

Morgenmiddag is er een mix van zon, wolken en vooral landinwaarts buien. Bij buien kan het in het oosten en noordoosten ook onweren en uit een stevig exemplaar kan veel regenwater vallen in korte tijd. In het westelijk kustgebied lijkt het over het algemeen droog te blijven en later op de middag neemt de buiigheid vanuit het westen weer af. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt 21 of 22 graden in het westen en 24 graden in het oosten. In het noorden van Limburg en in de Achterhoek kan het lokaal 25 graden worden.

Morgenavond doven de buien geleidelijk weer uit en klaart het vanuit het westen breed op. In de nacht naar vrijdag is het rustig en droog weer. Er is een grote kans op mist en het koelt af naar waarden omstreeks 13 graden.

Vrijdag start de dag in het noorden en oosten mogelijk met mist. Elders schijnt de zon en ook in de grijze gebieden breekt vrij snel de zon door. In de loop van de ochtend komen weer stapelwolken tot ontwikkeling en in de middag is vooral landinwaarts weer kans op een bui. Geregeld schijnt ook de zon en er waait een zwakke westenwind. De temperatuur verandert nauwelijks en stijgt naar 22 graden in het westen en naar 24 in het oosten.

Zaterdag start de dag droog met eerst nog wat zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in de middag komen weer buien tot ontwikkeling met kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 21 tot 24 graden en er staat nog steeds nauwelijks wind.

Zondag schijnt geregeld de zon, maar er is ook weer kans op een paar buien met lokaal ook onweer. De temperatuur stijgt naar 22 tot 24 graden en het waait niet of nauwelijks.

Volgende week blijft het licht wisselvallig zomerweer met geregeld zon, maar ook vrijwel elke dag kans op buien. De temperatuur blijft op een aangenaam niveau van 21 tot 23 graden.