In het noorden bewolkt en perioden met regen

05-12-2021 LEMMER – Vandaag is er vrij veel bewolking en op een lokale bui na is het droog. Heel lokaal kan de zon even doorbreken. Daarbij staat en zwakke tot matige zuidwestenwind. Alleen in het uiterste noorden en noordoosten is het geheel bewolkt en zijn er perioden met regen. In het noordoosten valt behalve regen ook wat natte sneeuw. Daarbij staat een matige oosten- tot noordoostenwind.

In de middag blijft het overwegend bewolkt en zal alleen plaatselijk de zon even doorbreken. Lokaal kan wat regen vallen. De wind draait naar het noordoosten en is matig van kracht. Het wordt 4 graden in het noordoosten tot 6 graden in het westen.

Vanavond is het bewolkt en kan het af en toe een klein beetje motregen. De wind blijft noordoostelijk en de temperatuur daalt naar 2 tot 4 graden. In de nacht naar maandag daalt de temperatuur naar 1 of 2 graden. Mocht het lokaal opklaren dan kan het in korte tijd tot vorst komen en kan ook mist ontstaan. Het is overwegend droog met kans op een spatje ijskoude motregen.

Morgen is het in de ochtend droog met veel wolkenvelden. Het is dan 1 tot 3 graden en vooral op plaatsen waar mist voorkomt is het ronduit kil.

In de middag is het nog een tijd droog. Vanuit het westen nadert een regengebied dat later in de middag en in de avond over het land trekt. In het oosten kan de regen in de avond overgaan in wat(natte) sneeuw. Het wordt 3 tot 5 graden en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gemiddeld is het begin december 6 tot 8 graden. In de nacht naar dinsdag is het overwegend droog. De temperatuur daalt naar 0 tot +2 graden.

Dinsdag lijkt vooralsnog een droge dag te worden met behalve wolkenvelden ook weer een beetje zon. De middagtemperatuur ligt tussen 4 en 7 graden. Daarbij staat een matige zuidoostenwind. Veel zon hoeven we niet te verwachten, want in de middag neemt de bewolking toe en in de avond en nacht volgt regen en mogelijk (natte) sneeuw.

De dagen daarna is het wisselvallig weer met wolkenvelden, buien en soms wat zon. De buien kunnen winters zijn met behalve regen ook hagel of wat natte sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond 5 graden.