Riensluisbrug Lemmer weer klaar voor gebruik na renovatie

26-06-2021 LEMMER – De afgelopen week stond de brug zo nu en dan al open tijdens het testen, maar nu is het echt zover: de Riensluisbrug in Lemmer is weer toegankelijk voor alle (scheepvaart)verkeer. Op vrijdagmiddag 25 juni om 13.00 uur maakten de eerste schippers dankbaar gebruik van dit moment. Wethouder Irona Groeneveld: “De Riensluisbrug was nodig toe aan groot onderhoud. We zijn blij dat de brug nu weer minimaal 30 jaar mee kan. Het was een omvangrijk project en ik wil de (direct) betrokkenen en omwonenden bedanken voor hun inzet en geduld.”

Over de renovatiewerkzaamheden
De werkzaamheden aan de Riensluisbrug begonnen in februari 2021.Het stalen brugdeel is gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. Daarnaast kreeg de brug een volledig nieuwe elektrische installatie (evenals de naastgelegen sluis) en aandrijving. Ook heeft het rijdek een nieuwe slijtlaag gekregen. Voetgangers en fietsers konden tijdens het werk gebruikmaken van een tijdelijke noodbrug. Motorvoertuigen werden omgeleid via een alternatieve route.

De renovatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd door MF Rusthoven B.V. (staalwerk), Macadam (betonwerk), Sissing (elektrische installatie) en Sweco (engineerings- en realisatiefase).