Roofvogel inventarisatie cursus

26-10-2021 OUDEMIRDUM – In het najaar start een roofvogelinventarisatiecursus in Bezoekerscentrum Mar en Klif te Oudemirdum. Altijd al willen weten wat het verschil is tussen een bruine en een blauwe kiekendief? Hoe leven ze, waar kan ik er één spotten? Tijdens deze cursus wordt een tipje van de sluier opgelicht. Zo leer je de verschillende roofvogels onderscheiden tijdens de cursus aan de hand van opgezette vogels en theorie.

De avonden bestaan uit een theoretisch gedeelte en een workshop. In de workshop ga je zelf aan de slag met het determineren van de verschillende roofvogels. Hoe ziet hij eruit, heeft hij gele of juist bruine ogen, hoe ziet zijn verenkleed eruit, enz.

Na het volgen van de roofvogelcursus ben je goed in staat de roofvogels onderling te herkennen en kun je aan de slag om te gaan inventariseren. Ook als je dit nog niet zou willen, dan doe je voldoende kennis op wat altijd van pas komt. Bovendien zijn het zulke mooie vogels, daar wil je gewoon meer van afweten!

De cursus wordt gegeven door Lydia Barkema, roofvogel- en uilenonderzoeker. De cursus bestaat uit 2 theorieavonden op 4 en 11 november en een excursie op 20 november. De cursusavonden starten om 19:30-22:00 uur. De excursie wordt gehouden van 9:30-11:30 uur. De kosten De kosten voor de cursus bedragen € 20,00 per persoon.

Contact
Bezoekerscentrum Mar en Klif
De Brink 4
8567 JD Oudemirdum
Stuur een e-mail
Bel: 0514-571777
Bezoek de website