Rustig augustusweer

24-08-2021 LEMMER – Vandaag is het vrij zonnig en droog, maar er komt ook bewolking voor. De temperatuur stijgt naar 19 tot 23 graden en het is prima buitenweer. Woensdag is het eerst droog en zonnig, maar gedurende de dag neemt vanuit het noorden de bewolking toe. Het wordt 19 tot 22 graden en in de avond is kans op een enkele bui. Na woensdag is dagelijks kans op een bui en wordt het met maxima van 19 graden wat koeler.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen zonnig en droog. In het midden van het land komen regionaal ook wolkenvelden voor. De temperatuur stijgt naar 17-20 graden aan het einde van de ochtend en er waait een zwakke tot matige wind uit het noordoosten tot noorden.

Vanmiddag blijft het zonnig al verschijnen er ook wat hoge wolkenvelden en enkele stapelwolken. De zon schijnt met zonkracht 5. Daarmee is ze niet zo krachtig als op zonnige dagen juni en juli, maar zonder zonnebrandcrème kan je midden op de dag toch al na 20-40 minuten verbranden. De noordoostenwind waait veelal matig en direct aan zee soms vrij krachtig, kracht 3 tot 5. De maxima komen uit tussen 19 graden op de Wadden en 23 graden in het zuidoosten.

Vanavond en in de nacht naar woensdag blijft het droog met brede opklaringen en wat velden hoge bewolking. De minima komen uit tussen 9 graden in het oosten en 14 graden langs de Zeeuwse wateren.

Woensdag start droog en op veel plaatsen ook zonnig. In de loop van de dag neemt vanuit het noorden de bewolking toe, maar de zuidelijke helft van het land heeft waarschijnlijk nog wel een vrij zonnige middag. Het blijft op de meeste plaatsen droog en met 19 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden is het prima weer voor buitenactiviteiten. In de avond kan in het noorden een enkel buitje vallen.

Donderdag is er veel bewolking en trekt een aantal buien van noord naar zuid over het land. In de middag is er ook af en toe ruimte voor de zon. Er waait een frisse noordenwind en op veel plaatsen wordt het niet warmer dan 19 graden.

De dagen daarna blijft de wind uit het noorden waaien. Er is dagelijks kans op een paar buien, maar ook ruimte voor de zon. Van verregende dagen is geen sprake, al kan je met buien een keer de pech hebben dat ze vooral over jouw regio trekken. De maxima komen uit op 18-21 graden met de laagste temperaturen op de Wadden en de hoogste waarden in het zuidoosten van het land.