Sinterklaasintochten weer mogelijk

16-10-2021 JOURE – Inmiddels kan er weer meer en is het mogelijk om een sinterklaasintocht te organiseren. Een sinterklaasintocht wordt gezien als doorstroomevenement. Dit betekent concreet dat er geen coronatoegangsbewijs en/of een gezondheidscheck nodig is. Wel vragen we organisatoren om rekening te houden met een aantal zaken. Een overzicht vindt u hieronder.

Doorstroomevenement

  • Zorg ervoor dat mensen bij aankomst van Sinterklaas (in het dorp/de haven) zo kort mogelijk op één plek wachten. Geef bijvoorbeeld een duidelijke aankomsttijd aan, zodat mensen niet te lang hoeven te wachten en vraag het publiek om niet te vroeg aanwezig te zijn.
  • Houd het welkomstwoord, en daarmee het ‘statisch gedeelte’, zo kort mogelijk.
  • Zorg voor een uitgebreide (lint)route als die er is en maak het rondje wat groter, zodat er goede spreiding van het publiek is.

Uitdelen snoepgoed en pepernoten

  • Vanuit hygiënisch oogpunt heeft voorverpakt snoepgoed de voorkeur (i.p.v. strooigoed). Laat kinderen vanaf 12 jaar bijvoorbeeld als Piet voorverpakt strooigoed uitdelen aan kinderen.

Dorpshuizen/horeca

  • Wanneer mensen na de intocht naar een dorpshuis en/of horecagelegenheid gaan, geldt daar de regelgeving voor dorpshuizen en horeca. Bezoekers moeten, bij een feest in het dorpshuis, een coronatoegangsbewijs tonen net als in de reguliere horeca.