Stapelwolken en zon, overwegend droog

20-11-2020 LEMMER – Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. Vooral in het noordoosten is kans op een enkele bui. De ochtend start fris met 3-7 graden. Vanmiddag wordt het overal droog. Het wordt 8-9 graden. Vanavond raakt het bewolkt en kan het later een beetje regenen. In het weekend zijn er vrij veel wolkenvelden met soms een beetje regen. Zondag is er af en toe ook de zon en wordt het 10-12 graden.

Vanochtend is het regionaal bewolkt, maar er zijn ook plaatsen waar de zon schijnt. In het noorden komen een paar lichte buien voor. In het midden en zuiden is het droog. Geleidelijk breekt op meer plaatsen de bewolking en zijn er ook zonnige perioden.

Vanmibbbbbbbbbbbbddag is er een afwisseling van stapelwolken en zon. In het noordoosten is het wat minder zonnig en kan nog een enkele lichte bui voorkomen. Later blijft het ook daar droog. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden. Daarmee is het niet meer zo zacht als de afgelopen tijd, maar in de zon is het prima weer. De wind is matig en komt uit het westen tot zuidwesten. Later in de middag verschijnt in het westen wat meer sluierbewolking.

Vanavond is het aanvankelijk droog met wolkenvelden en opklaringen. In het westen raakt het geheel bewolkt later in de avond kan het af en toe een beetje (mot)regenen. De temperatuur daalt naar 2-4 graden in het oosten en 5-6 graden in het westen. Komende nacht is in het hele land kans op wat lichte regen of motregen. Door de aanvoer van zachte lucht stijgt de temperatuur naar 5 tot 9 graden. De wind trekt iets aan en aan de noordwestkust kan het tijdelijk hard waaien.

Morgen is het vrij somber weer met uitgestrekte wolkenvelden. Vooral in het noorden en noordwesten kan het af en toe een beetje motregenen. In het zuiden blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het zuidoosten tot ruim 11 graden langs de westkust. Er staat een matige en in het westen soms vrij krachtige zuidwestenwind en die maakt het voor het gevoel iets frisser. Aan de noordwestkust staat een krachtige tot harde zuidwestenwind. Als de zon nog even doorbreekt dan is dat waarschijnlijk in het zuidoosten.

In de avond wordt de bewolking dikker en stijgt de kans op wat lichte regen. Vooral in de nacht naar zondag is het regenachtig en zijn er perioden met lichte regen of motregen. De temperatuur daalt nauwelijks.

Zondag begint de dag bewolkt en zijn er perioden met lichte regen of motregen. In het noorden wordt het overwegend droog en kan de zon doorbreken. In de middag zijn er in het midden en noorden wolkenvelden met zo nu en dan zon. Op een enkele bui na is het droog. In het zuiden blijft het waarschijnlijk bewolkt en kan het zo nu en dan een beetje regenen. Met 10-12 graden is het iets zachter dan normaal. De wind komt uit het zuidwesten tot westen en is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. In de avond neemt de bewolking toe en lokaal kan een beetje regen vallen.

Na het weekend hebben we te maken met wolkenvelden en zo nu en dan kan de zon even doorbreken. Een groot deel van de tijd is het droog en het wordt ongeveer 10 graden. Later in de week neemt de kans op enkele buien toe, maar van nat najaarsweer is geen sprake. Richting het volgende weekend wordt de verwachting wat onzekerder en kan de temperatuur een paar graden dalen.