Start week van de Pleegzorg

01-11-2021 JOURE – Om pleegouders te werven gaat woensdag 3 november de Week van de Pleegzorg van start. Speciale banners aan schoolhekken in De Fryske Marren vragen aandacht voor deze week.

In Nederland wachten momenteel nog ruim 800 kinderen op een pleeggezin. Zij wonen nu nog op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Hun leven en hun vrije ontplooiing staan in de wacht. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt, is afgelopen jaar gedaald. Een belangrijk onderdeel van de Week van de Pleegzorg vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne. Het doel is om landelijk 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Met de actie ‘Doneer je schoolhek’ zoekt Pleegzorg Friesland de samenwerking met het onderwijs voor de werving van nieuwe pleegouders. Naast de banner op het schoolhek, hangen er in de scholen posters en is er informatiemateriaal aanwezig. Tijdens de Week van Pleegzorg staan nog verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met gemeenten. Een overzicht van alle activiteiten in de Week van de Pleegzorg staat op: www.weekvandepleegzorg.nl