Supermarkten zien drukte toenemen

14-12-2021 JOURE – De drukte in de supermarkten is de afgelopen tijd behoorlijk toegenomen. De verwachting is dat dit richting de kerst alleen maar toe zal nemen. Koepel organisatie CBNL heeft nu het kabinet gevraagd om de openingstijden te verruimen. Volgens hen gaat door de maatregelen bijna 15 procent van de tijd om de boodschappen te doen verloren wat niet helpt om de drukte beter te spreiden.

Eigen belang
Supermarkten staan voor de drukste periode van het jaar. Omdat mensen hun kerst thuis zullen vieren, zullen ze extra boodschappen gaan halen. Daarnaast valt kerst dit jaar in het weekend waardoor de kerstvakantie dan ook begint. Ook oud en nieuw valt in het weekend dit jaar wat voor een soortgelijk effect zal zorgen.

Zon- en feestdagen
Naast de verruiming van de winkeltijden wil het CBL ook dat de winkels op zon- en feestdagen open houden. Dat zou bijvoorbeeld op een tweede3 kerstdag voor veel gezinnen een uitkomst kunnen zijn. Het CBL geeft aan dat de sector het zeker niet slecht heeft. In vergelijking met de niet-essentiële winkels, zoals horeca en bijvoorbeeld de groothandel zijn het helemaal geen feestdagen.