Twee oproepen binnen vier minuten voor brandweer Echten

20-09-2021 ECHTEN – De brandweer van Echten kwam gister samen met de brandweer van Langweer in actie voor een schip die in de problemen was geraakt op de grutte Brekken bij Lemmer. Gewapend met een blusboot van Langweer werd is het schip met motor problemen afgesleept naar Lemmer. Er raakte niemand gewond.

Binnen vier minuten kreeg de brandweer in Echten nog een oproep binnen. Bij één woning werd een vreemde lucht waargenomen. Na onderzoek bleek deze lucht niet onder één woning aanwezig te zijn maar onder zes verschillende woningen. De brandweer heeft samen met de Officier van Dienst en de Adviseur gevaarlijke stoffen besloten om de stof onder de woningen weg te pompen omdat er ongeveer 25 centimeter water onder de woningen stond en het daarom mogelijk was om alleen de oppervlakte af te pompen.

De Brandweer van Sneek kond de brandweer van Echten voorzien van zogenaamde absorptie worsten. Deze heeft de brandweer onder elke woning aangebracht om de substantie aan te trekken. Het is nog niet bekend of de actie is geslaagd. Mocht dit niet het geval zijn dan zal dit incident worden overgedragen aan andere specialisten of disciplines.

(Foto Brandweer Echten)