Vandaag 14 tot 18 graden later bewolking

21-02-2021 LEMMER – Vanochtend warmt de zon de lucht geleidelijk weer op. Tegen het middaguur is het in grote delen van het land alweer 13-15 graden.

Vanmiddag wordt het 14 graden in Leeuwarden en Alkmaar tot 17 graden in Eindhoven en Enschede. In Limburg kan het lokaal 18 graden worden. Op de Wadden liggen de maxima rond 10 graden. De wind draait van zuid naar zuidoost en is zwak tot matig van kracht. Het is zonnig, maar onbewolkt is het niet. Er komt nog steeds sluierbewolking voor. Al zal er op veel plaatsen in de oostelijke helft van het land beduidend minder sluierbewolking zijn dan vandaag.

Vanavond en in de nacht naar maandag blijft het droog. Op wat velden hoge bewolking na is het helder. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden.

Maandag blijft het zonnig en zacht lenteweer. In het westen komt in het algemeen meer hoge bewolking voor dan in het oosten van het land. De middagtemperatuur varieert van 10-11 graden op de Wadden, 15 graden in de Randstad tot 18 graden in het zuidoosten.

Ook de dagen daarna houden we dit lenteweerbeeld. Woensdag lijkt de warmste dag te worden met circa 17 graden in het midden van het land en 19 graden in het zuiden en oosten. Mogelijk wordt het lokaal 20 graden. 

Aan het einde van de week, zoals het er nu voorstaat vanaf vrijdag, draait de wind van het zuiden naar het westen. Het wordt minder zacht en ook de neerslagkans neemt een beetje toe. Echt nat lijkt het voorlopig echter niet te worden.