Vandaag redelijk droog morgen grijs en koud

09-12-2021 LEMMER – Vanochtend trekken in de ochtend wolkenvelden over het land en breekt af en toe de zon even door. In het westen en zuidwesten is kans op een enkele bui. In het noordoosten en oosten is het droog en kan lokaal de zon nog een tijd schijnen.

In de middag hebben we veel wolkenvelden en schijnt soms even de zon. In het zuiden, westen en midden komen enkele buien voor. In het noordoosten neemt in de loop van de middag de kans op een bui toe. Het wordt zo’n 4 graden in het zuidoosten van het land tot maximaal 7 graden in Zeeland. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten.

In de avond trekken nog enkele buien over het land. In het zuidwesten wordt het overwegend droog en later worden ook in de rest van het land de droge perioden langer. In de nacht naar vrijdag neemt vanuit het westen de kans op regen toe. Het is dan 2 tot 4 graden.

Morgen wordt een grijze en koude dag. Het regent van tijd tot tijd en tijdelijk kan ook wat natte sneeuw vallen. Vooral het zuiden en zuidoosten maken kans op wat winterse neerslag. Daarbij maakt een matige zuiden- tot zuidwestenwind het voor het gevoel waterkoud, zeker in de neerslag. Op veel plaatsen wordt het niet warmer dan 3 tot 5 graden. Later op de dag draait de wind meer naar het westen tot noordwesten. In de avond en nacht blijft het wisselvallig weer met vooral in het zuiden en westen een aantal buien. De temperatuur daalt naar 2 tot 4 graden.

Zaterdag is het bewolkt met zo nu en dan een beetje zon. Er zijn droge perioden, maar je kunt een enkele bui treffen. Het wordt 5 graden in het oosten tot 7 graden in westen. De wind is matig en komt uit het zuidwesten tot westen.

Zondag wordt een grijze dag met in het hele land perioden met regen. Het natte weer gaat samen met zachtere lucht. Het wordt 9 tot 11 graden bij een matige zuidwestenwind.

Na het weekend is het vrij rustig weer. Het is vaak droog en bewolkt met maxima van 7 tot 10 graden. Ook ’s nachts blijft de temperatuur ruim boven het vriespunt. Richting het volgende weekend gaat de temperatuur iets omlaag.