Vandaag wolkenvelden morgen warm

12-06-2021 LEMMER – Vanochtend trekken wolkenvelden over ons land en daarbij is vooral in het oosten en zuidoosten kans op een spatje regen. In de loop van de ochtend breekt vanuit het noordwesten de zon alweer door en wordt het droog.

Vanmiddag is het prima weer met zon, sluierwolken en vooral in het oosten en zuidoosten stapelwolken. Het blijft droog. De wind zit in de noordwesthoek en blaast vrij koele lucht naar ons land. Het wordt 17 graden direct aan zee, 18-20 graden landinwaarts in de kustgebieden en 20-23 graden dieper in het binnenland. De hoogste waarden zijn voor het zuidoosten. Het waait matig en in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtig. Daarmee is het ideaal weer om je huis een beetje af te laten koelen.

Vanavond en in de nacht naar zondag klaart het breed op. De wind neemt af en dat betekent dat het flink afkoelt. De minima komen uit op lokaal 6 graden in het oosten tot 9 in het westen.

Morgen belooft een prachtige junidag te worden. De zon schijnt op veel plaatsen uitbundig, de lucht is strakblauw en er ontstaan hooguit enkele stapelwolken. Met zoveel zonneschijn is het wel oppassen dat je niet verbrandt. De zonkracht is 7-8 en daardoor kan dat al in een kwartier gebeuren. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 20 graden in het noordwesten tot lokaal 26 graden in het zuidoosten. Er staat nauwelijks wind en daardoor voelt het behoorlijk warm aan.

Maandag wordt nog zo’n mooie zomerdag. Wederom is er volop zonneschijn en de temperatuur loopt zelfs nog wat verder op dan zondag. Op veel plaatsen wordt het zomers warm met 25-28 graden. In het zuidoosten en zuiden kan het zelfs 29 graden worden. In de kustgebieden is het met 23-25 graden iets koeler.

Ook dinsdag brengt zomers weer met hoge temperaturen en veel ruimte voor de zon. Waarschijnlijk zijn er wel iets meer sluierwolken en stapelwolken dan op maandag. Het blijft droog en het kwik stijgt naar 24-29 graden. Er is een kleine kans dat het in het zuiden zelfs 30 graden wordt.

Woensdag wordt waarschijnlijk de laatste zeer warme dag van de week met een temperatuur van 25-30 graden. In de loop van de dag neemt vanuit het zuiden de kans op onweersbuien toe en die buien verdrijven de warmte. Vanaf donderdag komen de maxima tussen 20 en 25 graden uit. Daarbij is dagelijks kans op buien en er trekken ook geregeld wolkenvelden over het land.