Vanochtend fris later 19 tot 21 graden

22-09-2021 LEMMER – Vanochtend is het opnieuw fris met regionaal temperaturen rond 5 graden. Eventueel aanwezige mist lost snel op en met flink wat zon is het aan het einde van de ochtend al 16-18 graden.

Vanmiddag wordt het wat warmer dan vanmiddag met 19 graden langs de westkust en 20-21 graden in het binnenland. Hierbij is het zonnig met velden sluierbewolking en blijft het droog. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is op de meeste plaatsen matig. Op de Wadden kan het soms vrij krachtig waaien, 5 Bft. 

Vanavond en in de nacht naar donderdag zijn er eerst brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe. De minimumtemperatuur varieert van 13 graden in Den Helder tot 8 graden in Limburg.

Morgen is er veel bewolking en kan er af en toe wat regen vallen. Waarschijnlijk valt in de noordoostelijke helft wat vaker regen dan in het zuiden en westen van het land. In het zuiden is de meeste ruimte voor de zon. Het wordt 17 graden op Texel tot 20 graden in Brabant en Limburg en er waait een stevige (noord)westenwind. In de kustgebieden is de wind veelal vrij krachtig, soms krachtig (5-6 Bft). 

Vrijdag wordt een prima najaarsdag met een mix van wolkenvelden en zon. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg en daarmee is het zo’n twee graden warmer dan gebruikelijk eind september. De wind is zwak of matig en waait uit het (zuid)westen.

Het weekend verloopt behoorlijk warm met maxima van 19 graden op de Wadden tot 23 graden in Limburg. De wind is zwak en waait uit zuidelijke richtingen. Er is een afwisseling van wolken en zon en zaterdag blijft het droog. Op zondag neemt in de loop van de dag vanuit het zuiden de kans op een bui toe. 

Het vooruitzicht naar volgende week geeft een vrij grote kans op wisselvallig weer. Maandag wordt het op veel plaatsen nog ruim 20 graden, maar later in de week daalt de middagtemperatuur waarschijnlijk naar normale waarden rond 18 graden.