Veel bewolking, lokaal wat motregen

15-12-2021 LEMMER – Het is overwegend bewolkt met vooral in het zuiden en oosten tijdelijk een beetje motregen. In het noordwesten is kans op wat zon. Het wordt 9 -11 graden en er staat weinig wind. Morgen blijft het droog met opnieuw veel wolkenvelden en in het westen soms wat zon. De dagen daarna verlopen somber. Komende week daalt de temperatuur naar 5-6 graden en ’s nachts kan het een graadje vriezen. De zon kan af en toe schijnen en er wordt nauwelijks regen verwacht.

Vanochtend is het bewolkt en vaak droog. Soms kan het een beetje motregenen, maar er valt zo weinig dat je er nauwelijks nat van wordt. In het noordwesten blijft het geheel droog en kan later in de ochtend de zon soms doorbreken.

Vanmiddag valt in het zuiden, midden en oosten plaatselijk nog een spatje motregen. Later in de middag is het op een lokale spat in het zuiden na droog. Het is bewolkt met hooguit lokaal een beetje zon. Vooral later in de middag kan in het noorden en noordwesten de zon nog even schijnen. De temperatuur verandert nauwelijks en met 9 tot 11 graden is het bijna even warm als in de ochtend. Er staat een matige zuidwestenwind.

Vanavond komen in het noorden opklaringen voor en daalt de temperatuur naar 5-7 graden. In de rest van het land blijft het een tijd bewolkt met in het zuiden nog een spatje motregen. Komende nacht kan tijdens opklaringen mist ontstaan. Op veel plaatsen is het bewolkt en blijft mist uit. De minima liggen tussen 5 en 7 graden.

Morgen wordt een droge dag. In de ochtend is het op veel plaatsen bewolkt en lokaal kan het mistig zijn. De bewolking is niet dik en lokaal is een glimp van de zon te zien.

In de middag zijn er wolkenvelden met in het westen en vooral in Zeeland af en toe wat zon. In het oosten zal de zon niet vaak doorbreken en blijft het op sommige plaatsen geheel grijs. Het wordt 8 graden in het oosten tot 10 graden aan de westkust. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit een westelijke richting.

In de avond zijn er veel wolkenvelden en zullen de meeste opklaringen verdwijnen. Later in de avond en in de nacht naar vrijdag wordt het op veel plaatsen nevelig. Lokaal kan ook mist ontstaan. De minima komen uit tussen 5 en 7 graden.

Vrijdag wordt het weer niet veel anders dan op donderdag. Het is grijs en in ochtend kan het nog een tijd flink nevelig zijn. In de middag kan de zon kortstondig doorbreken, maar veel zon hoeven we niet te verwachten. Het blijft wel droog en bij een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordwesten wordt het 9 of 10 graden.

De dagen daarna is het eentonig weer met uitgestrekte wolkenvelden en nauwelijks zon. Het blijft waarschijnlijk droog. Er staat een zwakke tot matige wind en doordat deze uit het noorden komt wordt het langzaam iets kouder. De middagtemperatuur daalt van 9 à 10 graden op zaterdag naar 6 tot 8 graden op maandag. ’s Nachts is het niet kouder dan 3 tot 6 graden.

Dinsdag draait de wind meer naar het oosten en later in de week komt de wind uit een zuidelijke richting. Hierdoor neemt de kans op zonnige momenten toe. De middagtemperatuur daalt naar 5 of 6 graden en voor de tijd van het jaar is dat heel gebruikelijk. Tijdens heldere perioden kan het in de nacht en vroege ochtend een graadje vriezen. Daarbij is het vaak droog en als er wat regen valt gaat het om een kleine hoeveelheid.