Veel wolken, af en toe regen

25-10-2021 LEMMER – Vanochtend valt af en toe lichte regen of motregen. In de middag kan in het westen de zon soms doorbreken, maar volgen ook buien, lokaal met onweer. Het wordt 12-15 graden. Morgen is er nog een enkele bui, daarna breekt een droge periode aan. Donderdag en vrijdag wordt het met veel zon 14-17 graden. Komende weekend is weer grote kans op regen.

Vanochtend is het bewolkt en in het noorden en westen van het land valt regionaal lichte regen of motregen. In het oosten en zuiden is lokaal sprake van wat licht gespetter. De regen trekt naar het noordoosten. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind. Langs de westkust is de wind zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig. De temperatuur ligt rond 9:00 uur op 7-10 graden met de hoogste temperaturen langs de westkust.                                       

Vanmiddag valt in het oosten van het land nog af en toe lichte regen. In de loop van de middag trekt dit naar Duitsland weg, maar ook komen vanuit het westen weer nieuwe buien het land in. Dit zijn lokaal vrij felle buien met vooral in de kustprovincies ook kans op onweer. Tussendoor kan af en toe de zon te zien zijn.

Het wordt maximaal 12 graden in het noordoosten tot 14 graden in het westen, midden en zuiden van het land. In Zeeland kan het lokaal 15 graden worden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is op de meeste plaatsen hooguit matig, vlak langs de westkust soms vrij krachtig.

Vanavond trekt nog een aantal (onweers)buien over het land. De meeste buien zijn voor het westen en noorden. Vannacht is het op veel plaatsen droog en wisselend bewolkt. In de kustgebieden is nog kans op een (onweers)bui. De minimumtemperatuur varieert van 10 graden aan zee tot 6 graden in het oosten. 

Morgenochtend komen vooral in de noordelijke helft van het land enkele buien voor. Ook is er af en toe ruimte voor de zon. De temperatuur ligt halverwege de ochtend rond 9 graden en er waait een matige zuidwestenwind.

Morgenmiddag wordt het op de meeste plaatsen droog. Daarbij is er een afwisseling van wolkenvelden en soms wat zon. Als de zon schijnt zal dit vaak door hoge bewolking heen zijn. Het wordt 13-15 graden met de hoogste maxima in het zuiden van Zeeland en de laagste temperaturen in het noordoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee soms vrij krachtig (5 Bft).

Morgenavond blijft het droog en is er een afwisseling van wolkenvelden en lokale opklaringen. In de nacht naar woensdag is er veel bewolking en wordt het niet kouder dan 10 graden. 

Woensdag start de dag met veel wolkenvelden, maar vanuit het zuiden breekt gedurende de dag de zon door steeds beter door. Als het tegenzit blijft het in de noordelijke helft van het land overwegend bewolkt. Met zon kan het kwik in Limburg en Brabant oplopen naar ruim 17 graden. Onder bewolking wordt het slechts 14-15 graden. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig.

Donderdag wordt een droge dag. Na het oplossen van mogelijk wat lokaal ochtendgrijs is er veel ruimte voor de zon. Er waait een matige zuidenwind en het wordt 14-15 graden op de Wadden tot 17 graden in het zuiden en oosten van het land. Hiermee is het zacht voor de tijd van het jaar. Maxima rond 13 graden zijn gebruikelijk eind oktober.

Ook vrijdag wordt zeer waarschijnlijk nog een grotendeels droge dag met ruimte voor de zon en maxima rond 16 graden. De zuidenwind neemt wel toe en dat is een voorbode van een wisselvallig weekend. 

Komend weekend hebben we op beide dagen te maken met regen. Het blijft vrij zacht voor de tijd van het jaar met middagtemperaturen rond 15 graden. De wind is nadrukkelijk aanwezig en waait uit zuidelijke richtingen.