Veel wolken en meeste plekken droog

14-10-2020 LEMMER – Vandaag zijn er dikke sluierwolken waar de zon moeizaam doorheen schijnt. In het noordwesten en later ook in Limburg is kans op een bui. Het wordt 11-13 graden, maar door de stevige wind ligt de gevoelstemperatuur een paar graden lager. Komende dagen is het vrijwel overal droog met veel wolken en soms zon. Het blijft vrij koud met maxima rond 12 graden.

Vanochtend is veel dikke sluierbewolking aanwezig. De zon schijnt er op de meeste plaatsen waterig doorheen. Op de Wadden komt een enkele bui voor. Later vanochtend is in Limburg kans op een beetje regen. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. In de noordelijke kustgebieden neemt de wind geleidelijk toe tot (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Vanmiddag is in (Zuid)-Limburg nog kans op een enkel buitje. In de rest van het land is het droog met nog altijd vrij veel wolken en regionaal een waterig zonnetje. In het noorden en noordwesten heeft de zon de beste kansen om te schijnen.

De maximumtemperatuur varieert van 11 graden in het zuidoosten tot 13 graden in de kustprovincies. De matige, in de noordelijke kustgebieden (vrij) krachtige, noordoostenwind maakt het voor het gevoel enkele graden kouder.

Vanavond en vannacht is het droog en half tot zwaar bewolkt. De minima komen uit tussen 9 graden aan zee en 4-5 graden in het binnenland. De noorden- tot noordoostenwind is zwak of matig en in het Waddengebied vrij krachtig.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt met in het zuidoosten veel bewolking en in het noorden en westen waarschijnlijk regelmatig ruimte voor de zon. In Limburg kan wat motregen vallen. In het noordwesten is een enkel licht buitje ook niet helemaal uitgesloten.

Morgenmiddag is in Zuid-Limburg nog steeds wat motregen mogelijk. In de rest van het land is het droog met een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. Met maxima van 10 graden in Zuid-Limburg tot 12 graden in de Randstad is het koud voor half oktober. Middagtemperaturen van 14-15 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Op de Wadden is de wind soms nog vrij krachtig, 5 Bft.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag is het droog en wisselend bewolkt. Tijdens langere opklaringen kunnen regionaal mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 4 graden. Vlak aan de noordkust, waar de wind van zee waait, wordt het niet kouder dan 7 graden.

Vrijdag wordt een droge dag. De hoeveelheid zon is onzeker. Met wat geluk schijnt de zon regelmatig, als het tegenzit is de zon maar weinig te zien. De middagtemperatuur komt met zon uit op 12-13 graden, maar als het bewolkt blijft komen de maxima een graad of twee lager uit. De wind is zwak of matig en waait nog steeds uit het noordoosten.

Ook zaterdag wordt een droge dag met waarschijnlijk veel wolken, maar mogelijk ook zonnige perioden. In de ochtend kan het regionaal een tijdje mistig zijn. Het wordt circa 12 graden en er is weinig wind.

Zondag steekt een zwakke tot matige westenwind op. Het is wisselend bewolkt en er is kans op een enkele bui, maar op veel plaatsen blijft het zo goed als droog. De middagtemperatuur komt uit op 12-13 graden.

Ook maandag wordt nog een overwegend droge dag met veel wolken en 12-13 graden. De dagen daarna draait de wind naar het zuiden en wordt het warmer met later in de week waarschijnlijk maxima rond 15 graden. Ook neemt de kans op regen toe.