Veel wolken, lichte regenbuitjes

22-03-2021 LEMMER – Het is op veel plaatsen bewolkt en er komen een paar regenbuitjes voor. In de middag kan vooral in de kustprovincies de zon wat vaker doorbreken. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden. Morgen blijft het droog en is de zon op meer plaatsen te zien. Het wordt 10-13 graden. Daarna is er een mix van wolken en zon en wordt het overdag op veel plaatsen 11-15 graden. Op vrijdag en zaterdag is kans op enkele buien.

Vanochtend is er vrij veel bewolking en hier en daar komen lichte regenbuitjes voor. Soms breekt even de zon door. Er waait een zwakke tot matige noord(west)enwind.

Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog. Er is veel bewolking en slechts af en toe zon. Daarbij heeft de zon waarschijnlijk iets meer ruimte in de kustprovincies dan in het oosten en zuiden van het land.

Het wordt 8-9 graden. De noordwestenwind is in het zuiden veelal zwak en in het noorden en midden en westen van het land matig van kracht.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en droog. Tijdens een langere opklaring kan de temperatuur landinwaarts tot rond het vriespunt zakken. Ook kan er mist ontstaan. Onder bewolking ligt de temperatuur een aantal graden boven het vriespunt.

Morgenochtend lost eventuele mist op en is er op veel plaatsen ruimte voor de zon. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en aan het einde van de ochtend is het 9-11 graden.

Morgenmiddag neemt de bewolking wat toe, maar het blijft droog. Met een maximumtemperatuur van 10 graden op de Wadden tot lokaal 13 graden in het zuidoosten is het iets warmer dan vandaag en de afgelopen dagen. Deze maxima zijn overigens heel gebruikelijk voor eind maart. De wind is matig en waait uit het zuidwesten tot westen. Aan de westkust trekt de wind aan tot vrij krachtig, 5 Bft.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag is het droog en wisselend bewolkt. Op veel plaatsen zakt de temperatuur naar 2-5 graden. 

Woensdag wordt een droge dag met een mix van wolken en zon. De temperatuur komt nog iets hoger uit dan morgen met 11 graden in Friesland, 13 graden in De Randstad en lokaal 15 graden in delen van Brabant en Limburg. Er waait een matige zuidwestenwind.

Ook donderdag blijft het op veel plaatsen droog. Richting het einde van de dag neemt de kans op een lokale bui wel toe. De temperaturen zijn vergelijkbaar met woensdag en er waait een matige wind uit het westen of zuidwesten.

Op vrijdag en zaterdag trekken enkele buien over het land. Tussendoor schijnt af en toe de zon. Vrijdag wordt het nog 11-14 graden, op zaterdag wordt het 9-12 graden. De (zuid)westenwind is nadrukkelijk aanwezig, zeker in de kustprovincies.

Vanaf zondag wordt het warmer. Hierbij is tot ver in de volgende week een goede kans op maxima van 12-16 graden, maar een keer een uitschieter richting of zelfs iets boven 20 graden is ook mogelijk. Daarbij is het rustig weer met vrij lage neerslagkansen en regelmatig zon.