Veel zon, later kans op een bui

20-04-2021 LEMMER – De zon schijnt flink. Later ontstaan stapelwolken en vanmiddag is landinwaarts kans op een bui. Het wordt 16-18 graden, aan zee wat lager. Komende dagen wordt het weer frisser met donderdag maxima van 9-12 graden. Vanaf vrijdag gaat het kwik weer omhoog. De zon schijnt geregeld en het blijft droog.

De mist is opgetrokken en vanochtend schijnt de zon flink. In de loop van de ochtend komen stapelwolken tot ontwikkeling.

Vanmiddag schijnt geregeld de zon. Vooral in het midden en oosten is kans op een bui en lokaal is daarbij onweer niet uitgesloten. Waaien doet het niet of nauwelijks en de temperatuur stijgt naar 16 tot 18 graden. Direct aan zee wordt het maximaal 14-15 graden, maar later koelt het af door een zwakke wind van zee. In het zuidwesten is ook kans op laaghangende bewolking.

Vanavond is lokaal nog een bui mogelijk, maar al vrij snel is het droog. Komende nacht neemt in het noorden de kans op een bui weer toe. Elders is er een mix van wolken en opklaringen en lokaal komt mist voor. De temperatuur daalt naar 1 graad in het noordoosten en naar 5 graden in het westen en zuiden.

Morgenochtend zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. In het Waddengebied is kans op een klein beetje regen en in het zuiden komt het lokaal tot een bui. De zwakke wind draait naar het noorden en neemt langzaam in kracht toe.

Morgenmiddag waait er een matige, aan zee vrij krachtige noordenwind. Het weerbeeld laat een mix zien van zon en stapelwolken. Lokaal is kans op een bui, maar de meeste plaatsen houden het droog. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden en naar 15 in het zuiden. Door de stevige noordenwind wordt het vanuit het noorden geleidelijk frisser.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag zijn er naast wolkenvelden ook enkele opklaringen. Het koelt landinwaarts af tot dicht bij het vriespunt. In de kustgebieden blijft het kwik enkele graden boven nul.

Donderdag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en er waait een matige en in het noorden en bij de Waddeneilanden een vrij krachtige noorden- tot noordwestenwind. De temperatuur is weer duidelijk te laag voor de tijd van het jaar. In het noorden wordt het niet warmer dan een graad of 9. In het zuiden kan het nog 11 of 12 graden worden. Temperaturen van 14 tot 18 graden zijn gebruikelijk in de laatste fase van april.

Vrijdag overheerst de bewolking, maar af en toe schijnt ook de zon. De noordenwind is zwak tot matig en het wordt 10 graden in het noorden en lokaal 14 in het zuiden.

In het weekend is er een mix van zon en wolkenvelden en het blijft beide dagen droog. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 12 graden in het noorden en naar 16 in het zuiden.

Ook volgende week verandert er weinig aan het heersende weerbeeld. Er zijn wolkenvelden, maar de zon schijnt ook geregeld en de kans op regen is klein. De temperatuur komt dagelijks uit tussen 11 en 16 graden met de hoogste waarden in het zuiden en zuidoosten.