Veel zonneschijn

26-05-2023 LEMMER – Het is overal droog met veel ruimte voor de zon. Het wordt 14 tot 19 graden. In het weekend wordt het warmer met maxima tussen 17 en 23 graden. Daarbij blijft het droog en schijnt zaterdag de zon uitbundig. Maandag, tweede pinksterdag, komen de middagwaarden wat lager uit, maar vanaf dinsdag loopt het kwik weer op.

Vanochtend veel zon
Op de meeste plaatsen is het zonnig. Lokaal komen ook wolkenvelden voor, maar het blijft overal droog. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. In de kustgebieden kan het af en toe vrij krachtig waaien.

Vanmiddag hoge zonkracht
Het is overal droog met veel ruimte voor de zon. In het noorden gaat de zon soms schuil achter enkele wolkenvelden. Het wordt 14 graden op de Wadden tot 19 graden in het zuidoosten bij een matige en aan het IJsselmeer vrij krachtige noordoostenwind. Langs de zuidwestkust komt een krachtige noordoostenwind te staan, 6 Bft.

Met deze weersomstandigheden is het heerlijk weer voor buitenactiviteiten. Ben je van plan om langere tijd buiten door te brengen? Smeer je dan goed in want de zon is met zonkracht 7 erg fel. Een onbeschermde huid kan al binnen 10-25 minuten verbranden.

Vanavond helder, frisse nacht
Deze avond verloopt zonnig. De wind neemt geleidelijk in kracht af en wordt overwegend zwak. Komende nacht drijven vanuit het noordwesten (hoge) wolkenvelden het land binnen, maar het blijft droog. Bij weinig wind daalt de temperatuur naar 3 tot 8 graden met de laagste waarden langs de oostgrens.

Morgenochtend frisse start
Het is zaterdagochtendoveral droog en vrij zonnig. Lokaal komen eerst ook wat wolkenvelden voor. Na een frisse start van de dag warmt de zon de lucht geleidelijk op. Aan het eind van de ochtend is het op veel plaatsen (ruim) 15 graden. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. Met deze weersomstandigheden is het prachtig weer voor een ochtendwandeling.

Morgenmiddag zonnig en vrij warm
De zon schijnt uitbundig en er staat een zwakke noordoostenwind. Naast zonnebrandcrème komt je zonnebril ook goed van pas. De temperatuur stijgt naar 17 graden langs de westelijke stranden tot 22 graden in Zuid-Limburg. In Utrecht, Gelderland en Overijssel wordt het zo’n 20 graden. Op de Wadden blijft de middagtemperatuur met 15 graden achter.

Morgenavond aangenaam
Er kan nog enige tijd genoten worden van de zon. Om 21:00 is het op veel plaatsen nog zo’n 16 graden. Later op de avond en in de nacht naar zondag neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe, maar het blijft overal droog.

Zondag, eerste pinksterdag nog wat warmer
Vooral in de zuidelijke provincies gaat de zondag zonnig van start. Vanuit het noorden trekt ook sluierbewolking over het land en in de loop van de dag kunnen ook wat dikkere wolkenvelden vanaf de Noordzee over ons land trekken. De middagwaarden komen uit op 17 graden in het uiterste noordwesten tot 23 graden in delen van Noord-Brabant en Limburg. Op de Wadden blijft het kwik met maximaal 15 graden wederom flink achter. Er staat een matige en aan zee een vrij krachtige noordoostenwind.

Maandag, tweede pinksterdag tijdelijk wat minder warm
Er is een afwisseling van wolken en zonnige perioden. Het blijft de hele dag overal droog. Met maxima tussen 15 en 20 graden komen de middagwaarden iets minder hoog uit dan op eerste pinksterdag. Desondanks blijft het heerlijk doe-weer.

Daarna oplopende temperaturen
Vanaf dinsdag loopt de temperatuur weer geleidelijk op. Dinsdag wordt het 19 tot 24 graden en woensdag kan het lokaal zomers warm worden. Het blijft droog met een afwisseling van wolken en flink wat zonneschijn.