Verdachte ongeregeldheden Koningsdag Oudemirdum gezocht

15-06-2021 OUDEMIRDUM – De politie zoekt een verdachte die betrokken is geweest bij ongeregeldheden op 27 april 2021 in Oudemirdum, bij het bos aan de Beukenlaan. Van deze verdachte zijn beelden waar hij herkenbaar op staat en een foto wordt hieronder geblurd getoond. De verdachte heeft twee weken de tijd om zich te melden bij de politie. Daarna worden de beelden volledig herkenbaar gepubliceerd. Heeft u een tip over deze zaak?Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving
De man op onderstaande foto wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie in de avond van 27 april, bij het bos aan de Beukenlaan in Oudemirdum. Een groep, bestaande uit zo’n 150 tot 200 personen, hield zich niet aan de toen geldende coronamaatregelen en stichtte daarnaast ook brand. Zij zijn door de politie verzocht om weg te gaan, maar een deel van de groep keerde zich vervolgens tegen de politie. Zo werden er onder andere volle bierflesjes naar de agenten gegooid. Eén van hen raakte hierbij lichtgewond. Ook raakten drie politievoertuigen zwaar beschadigd. Acht personen werden ter plaatse aangehouden.

Beelden verdachte
Het onderzoek naar deze ongeregelheden en de betrokken verdachten is sindsdien verder gegaan. Inmiddels zijn er nog vier verdachten aangehouden: een 18-jarige man, een 22-jarige man en een 25-jarige man, allen afkomstig uit de gemeente De Fryske Marren en een minderjarige. 

Wij zijn dringend op zoek naar nog een verdachte. De politie beschikt over beeldmateriaal van wat er zich in Oudemirdum heeft afgespeeld. Een aantal agenten droegen bodycams. Op die beelden is de verdachte, die we nu nog zoeken, goed te zien. Het gaat om een witte man met een donkere jas met capuchon. Het beeld van de verdachte wordt eerst geblurd getoond. Mocht de verdachte zich niet binnen 14 dagen bij ons melden, dan zal deze foto volledig herkenbaar gepubliceerd worden. 

Vragen
Herkent u de verdachte op de foto? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of via het tipformulier op deze pagina, onder vermelding van zaaknummer 2021108367.  Ook als u andere informatie voor ons heeft die voor ons van belang kan zijn in dit onderzoek horen wij dat graag. Informatie kan ook anoniem met ons gedeeld worden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.