Verzoek tot interpellatiedebat met burgemeester op 3 februari

22-01-2021 LEMMER – Het is onrustig binnen de gemeente De Fryske Marren. Afgelopen woensdag was er bij het raadslid van de VVD Marc van Niekerk – Thie een duidelijke ergernis te bespeuren. Ook gaf hij aan gefrustreerd te zijn over zaken die nog voor de raadsvergadering zich hadden afgespeeld.

Nu is bekend geworden dat Ivo De Wolff, fractievoorzitter van de VVD, op woensdag op 3 februari aanstaande een interpellatiedebat met burgemeester Veenstra aan wil vragen. Een dergelijk verzoek moet door de meerderheid van de gemeenteraad worden goedgekeurd.

Als dit het geval is zal de burgemeester vragen van de VVD beantwoorden. Ook andere partijen krijgen dan de mogelijkheid om vragen te stellen aan de burgemeester. Aanleiding van het verzoek zou voortkomen uit een mogelijke motie die door de VVD zou worden ingediend.

Interpellatie
Interpellatie is een zwaarwegend instrument dat raadsleden inzetten om het college te bevragen of ter verantwoording te roepen tijdens de raadsvergadering. Het gaat dan vaak over een politiek gevoelig onderwerp.