Vrijwilligers gezocht voor het luiden van klokken

28-12-2021 LEMMER – De Club van Aanjagers van de Tsjûkemar en Stichting BRM De Fryske Marren hebben al aangegeven de in totaal dertig klokken en klokkenstoelen in beweging te willen op 1 januari om 0:30 uur. Er zijn meerdere aanmeldingen die hebben aangegeven ook vaker in het jaar als klokkenluiden op te willen treden. Niet alleen worden de klokken geluid tijdens de nieuwjaarsnacht maar ook bij begrafenissen en kerkdiensten.

Op dit moment zijn er elf klokkenstoelen en dertien kerkklokken die mee gaan doen. De nieuwe deelnemers krijgen wel een korte cursus om de nodige technieken onder de knie te krijgen. Dit is niet alleen om de klokken goed te laten luiden maar ook om de klokken te beschermen. Sommige klokken zijn al honderden jaren oud.

Mocht u zich ook als klokkenluider willen aanmelden dan kunt u contact opnemen met Stichting BRM De Fryske Marren. Het is dan zelfs al mogelijk om op oudejaarsnacht één van de klokken te luiden. Het is voor alle leeftijden en ervaring of een diploma zijn niet nodig. Contact opnemen kan via deze link.