Waarschuwingen voor Horeca en sportscholen

25-02-2021 LEMMER – De veiligheidsregio heeft Horeca en sportscholen gewaarschuwd dat de ondernemingen voorlopig nog dicht moeten blijven. Natuurlijk is er begrip voor acties, echter zijn de eerstvolgende versoepelingen gericht op buiten activiteiten als het om deze specifieke groep gaat.

Een actiegroep van Horeca Nederland riep afgelopen donderdag op om de terrassen volgende week te heropenen. Drinkgelegenheden moet binnen dicht blijven echter vindt de actiegroep dit onzinnig voor buitenruimtes. Aanleiding van de actie zijn de beelden van de volle parken afgelopen weekend.

Meer dan 160 sportclubs hebben zich bij een vereniging gemeld om aankomende zaterdag “corona proof” buiten te sporten in kleine groepjes. De sportscholen willen zich daarmee sterk maken voor de leden.

Burgemeesters in een spagaat
Op het overtreden van de corona regels staat er een boete van €4000,- per overtreding. Een aantal burgemeesters heeft aangegeven niet te gaan handhaven als ondernemers deze regels blijken te overtreden. Andere burgemeesters hebben aangegeven mee te willen denken met ondernemers. Het terrasseizoen gaat binnen een paar weken van start. Het is maar afwachten hoe je dat moet gaan tegenhouden. Het is niet bekend wat de burgemeester in De Fryske Marren zal beslissen.