Wintergames verplaatst

28-12-2021 LEMMER – Door de coronapandemie is 80% van de jongeren minder gaan bewegen, terwijl 4 op de 5 jongeren structureel al te weinig beweegt. Door extra sport- en spelactiviteiten in de wijk te faciliteren, krijgen jongeren op een verantwoorde manier een positieve impuls op het gebied van sport, bewegen en ontmoeten. De Winter Games hebben als doel om met extra sport- en spelactiviteiten jongeren in beweging te brengen.

Wegens de coronamaatregelen zijn deze activiteiten verplaatst. De Winter Games zullen dus niet plaatsvinden op 3, 4, en 5 januari maar op 21, 22, en 23 februari in de voorjaarsvakantie. Verder blijft alles vooralsnog hetzelfde. De reserveringen voor de activiteiten zijn doorgeschoven naar de nieuwe data.

Sportbedrijf De Fryske Marren zoekt de samenwerking met lokale (sport)verenigingen  en organiseert tijdens de kerstvakantie Winter Games samen met VV Balk, VC Joure, SC Joure Korfbal,  Pegasus Lemmer en GGD Fryslân. De Summer Games in Joure van Sportbedrijf De Fryske Marren waren een succes. De organisaties willen ook een uitgebreidere winterse variant in Joure, Lemmer en Balk aanbieden.