Wisselend bewolkt, maandag regen

23-05-2021 LEMMER – Vanochtend trekken enkele buien over het land. Halverwege de ochtend zijn de meeste buien voor het midden, in de loop van de ochtend maakt ook het noorden kans op enkele buien. In het zuiden wordt het juist op de meeste plaatsen droog. Er ontstaan stapelwolken en tussendoor schijnt de zon. In het midden en noorden komt wat meer bewolking voor.

Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Ook trekken enkele buien over het land, maar een groot deel van de tijd blijft het gewoon droog. Met 13 graden in het noorden tot 16 in het zuiden en zuidoosten is het iets warmer dan op zaterdag. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. Al met al is het prima weer om er deze eerste pinksterdag op uit te trekken.

Vanavond neemt de bewolking toe, maar op een lokale bui na verloopt de avond droog. In de nacht naar maandag krijgt de westelijke helft met wat regen te maken. Het koelt af naar 9-11 graden.

Morgen zijn er in de vroege ochtend eerst perioden met regen. Geleidelijk trekt het regengebied naar het oosten weg, maar geheel droog wordt het niet. Al gauw krijgen we namelijk met nieuwe buien te maken en die kunnen maandagmiddag fel uitpakken met onweer, hagel en flinke plensregens. Tussendoor schijnt de zon en de meeste zon is voor het westen. Het wordt 14-16 graden.

Ook dinsdag is het wisselvallig met buien die over ons land trekken. Wederom is kans op hagel en een klap onweer. Met 13 à 14 graden ligt de temperatuur iets lager dan op maandag.

Woensdag en donderdag houdt het wisselvallige en frisse weer met buien en maxima van 13-15 graden aan. Aan het eind van de week wordt het droger en ook zachter. Volgend weekend komen de middagtemperaturen tussen 15 en 20 graden uit en lokaal wordt het mogelijk ruim 20 graden. Daarbij blijft het vaak droog en krijgen we de zon geregeld te zien. Ook staat er weinig wind. Dat is dus een mooi lenteweekend om naar uit te kijken!