Wisselvallig weer met winterse buien

02-12-2021 LEMMER – Vandaag is het wisselvallig weer. Er zijn veel stapelwolken en verspreid over het land komen buien voor. Sommige buien zijn winters met behalve regen ook hagel of wat natte sneeuw. Zo nu en dan kan de zon even doorbreken.

In de middag beperken de buien zich meer tot de westelijke provincies. In de binnenland worden de droge perioden langer, maar een enkele bui blijft wel mogelijk. Het wordt 5 of 6 graden en er staat een matige en aan de kust (vrij) krachtige wind uit het westen tot noordwesten.

In de avond komen in de kustprovincies nog een paar buien voor. Op de meeste andere plaatsen is het droog. In de nacht naar vrijdag kan het in het binnenland een graadje vriezen. In het westen ligt de temperatuur rond of een paar graden boven het vriespunt. Plaatselijk kan het glad worden door bevriezing. Aan de kust is kans op een enkele winterse bui.

Morgen is het aan het begin van de ochtend op veel plaatsen droog en kan lokaal de zon nog even schijnen. In het westen neemt de kans op regen toe en in de middag kan het in het hele land van tijd tot tijd regenen. Later in de middag en in de avond is in het oosten kans op wat natte sneeuw. Het is overwegend bewolkt en het wordt 4 graden in Limburg tot 7 graden aan de westkust. Daarbij staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Zaterdag is het grijs en zijn er perioden met regen. Op veel plaatsen wordt het een natte dag met maximaal 7 graden.

Zondag blijft het overwegend bewolkt en kunnen we opnieuw neerslag verwachten. De wind draait naar het noorden tot noordwesten en daardoor wordt het iets kouder met maxima van 3 tot 6 graden. De verwachting is nog onzeker, maar behalve regen is er ook kans op (natte) sneeuw. De kans dat de sneeuw blijft liggen is vooralsnog klein.

Na het weekend is het waarschijnlijk wisselvallig met kans op (winterse) buien en vrij veel bewolking. Soms kan de zon even doorbreken. De middagtemperatuur kan een graadje dalen en ’s nachts is vooral in het binnenland kans op vorst en lokale gladheid. De verwachting voor later in de week is erg onzeker.