Wolken, soms zon en enkel buitje

13-10-2021 LEMMER – Er zijn wolkenvelden met zo nu en dan wat zon. Het is vaak droog, maar verspreid over het land komen ook een paar buitjes voor. Het wordt 13 of 14 graden. Komende dagen valt soms wat regen en zijn er ook droge perioden. Vanaf zondag gaat de temperatuur wat omhoog en vooral na het weekend wordt het wisselvallig. Komende week kan het tijdelijk 16 tot 20 graden worden.

Vanochtend zijn er wolkenvelden met tussendoor wat zon. Verspreid over het land komen een paar buien voor. De buien zijn licht en niet talrijk waardoor het op veel plaatsen droog blijft.

Vanmiddag blijven we te maken houden met wolkenvelden en zo nu en dan zon. Lokaal komt nog een lichte bui voor, maar op veel plaatsen is het droog. In het noorden raakt het geheel bewolkt en kan het later in de middag een beetje (mot)regenen.

De temperatuur stijgt naar 13 tot lokaal 15 graden. Daarbij staat een overwegend matige wind uit het noordwesten tot westen.

Vanavond valt in het noorden en noordoosten af en toe wat lichte (mot)regen. In de rest van het land is het droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. Komende nacht is het overwegend bewolkt met ook dan in het noorden en noordoosten de grootste kans op een beetje regen. In het midden en zuiden blijft het op een enkel spatje na droog. Het is dan 8 graden in het zuidoosten tot 13 graden aan de noordwestkust.

Morgen zijn er in de ochtend vrij veel wolkenvelden en valt lokaal een beetje regen. Het is rustig weer met een zwakke tot matige westenwind. Heel plaatselijk kan de zon doorbreken. In de middag is het overwegend droog met veel wolkenvelden en lokaal wat zon. Op een enkele plek kan nog een bui ontstaan.

Ondanks de bewolking wordt het een graadje warmer met 15 tot ruim 16 graden. De westenwind is matige en aan de kust soms vrij krachtig. In de avond blijft het overwegend droog en bewolkt. In de nacht naar vrijdag neemt vanuit het noordwesten de kans op regen toe. De minima liggen tussen 10 en 14 graden.

Vrijdag is het in de ochtend grijs en regenachtig. In de loop van de ochtend neemt de neerslag af en zijn er ook droge perioden. In de middag breekt de bewolking en schijnt af en toe de zon. Vooral in het oosten kan nog een bui voorkomen. Het is 14, lokaal 15 graden en ook dan hebben we te maken met een matige westenwind.

In de nacht naar zaterdag wordt het wat kouder dan de voorgaande nachten. In het binnenland daalt de temperatuur naar 2-4 graden en aan zee is het 5 tot 9 graden. Plaatselijk kan het aan de grond vriezen en er is ook kans op enkele mistbanken.

Zaterdag is het rustig weer met in de ochtend zonnige perioden. De eerste helft van de ochtend is het fris en kan het lokaal grijs en mistig zijn. Er ontstaan stapelwolken waardoor de zon in de middag minder vaak schijnt. Wel blijft het op een enkele bui na droog. Het wordt 12 of 13 graden in het noordoosten tot 14 graden in het zuiden en zuidwesten. Er staat maar weinig wind.

Zondag is het iets zachter met maxima van 15 graden in het noorden tot plaatselijk 17 graden in het zuiden. De zachtere lucht gaat samen met vrij veel bewolking waaruit het soms een klein beetje regent. Als de zon doorbreekt is dat waarschijnlijk in de middag. De wind komt dan uit het zuidwesten en is matig van kracht.

Na het weekend wordt het wisselvalliger met dagelijks buien en soms wat zon. Op een enkele dag is het grijs en kan het door passage van een groot regengebied langere tijd regenen. De temperatuur gaat omhoog met op dinsdag en woensdag 16 tot 19 graden. Mogelijk wordt het lokaal 20 graden. Ook de nachten verlopen met 12 tot 14 graden zacht. Met een matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind is het ook wat onstuimiger.