Wolken, soms zon en lokaal regen

24-10-2020 LEMMER – Het is bewolkt met kans op een beetje regen. Soms kan de zon even schijnen. Het wordt 14-16 graden. Vanavond wordt het onstuimig. Morgen is het grijs en nat. Later neemt de neerslag af, maar echt droog wordt het niet. Na het weekend zijn er enkele buien, maar ook droge perioden met zon. Het wordt 12-13 graden. Later in de week wordt het wisselvallig en iets zachter.

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden en is het op de meeste plaatsen droog. Heel lokaal kan een beetje regen vallen. Lokaal kan de zon even te zien zijn, maar de hoeveelheid zon is erg beperkt.

Vanmiddag blijven we te maken houden met bewolking. De eerste uren van de middag kan de zon soms doorbreken, maar later blijft het wolkendek gesloten. Op lokaal wat licht gespetter na blijft het droog. Het wordt wat onstuimig met een matige en in het westen vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust is de wind krachtig. Het wordt 14 graden in het noorden tot 16 graden langs de zuidgrens.

Vanavond stijgt de temperatuur nog een graadje door de aanvoer van zachte lucht. Het is dan bewolkt en overwegend droog. De wind draait naar het zuiden en wordt vlagerig. In het westen wordt de wind vrij krachtig tot krachtig met windstoten tot 60 km/uur. Aan zee waait hard met windstoten tot 70 km/uur.

Komende nacht blijft het winderig en is het nog een tijd droog. Later gaat het vanuit het westen regenen. Langs de oostgrens gaat het pas tegen de ochtend regenen. Aan de noordwestkust waait het tijdelijk hard tot stormachtig met kans op enkele zware windstoten van 80 km/uur. Het is erg zacht met minima van 13-14 graden.

Morgen is het in de ochtend grijs en nat. Een regengebied trekt gestaag over het land. Een matige en aan de kust (vrij) krachtige zuiden- tot zuidwestenwind maakt het herfstbeeld compleet.

In de middag valt er in het westen minder regen en mogelijk breekt de zon nog even door. Aan de kust is een kleine kans op onweer. Later neemt ook in de oostelijke helft de regen af, maar het blijf overwegend bewolkt. Het is dan ongeveer 13 graden en in het binnenland neemt de zuidwestenwind iets af.

In de avond kan nog wat regen vallen, maar er zijn steeds meer droge perioden waarin het kan opklaren. Over het westen en noordwesten trekken enkele buien en daarbij kan een klap onweer voorkomen. Ook in de nacht komen vooral in de kustgebieden enkele buien voor. De temperatuur daalt naar 7-10 graden.

Maandag is het weerbeeld vriendelijker met behalve stapelwolken zo nu en dan ook zon. Vooral de westelijke provincies maken kans op enkele buien. Daarbij kan wat hagel en een klap onweer voorkomen. Het wordt 12-13 graden en voor de tijd van het jaar is dat heel normaal. Een matige en in het westen vrij krachtige wind maakt het voor het gevoel wat frisser. Aan de kust is de wind vrij krachtig.

Ook dinsdag is er een mix van wolkenvelden, wat zon en enkele buien. Het wordt opnieuw 12-13 graden. In de avond neemt de kans op regen toe.

De dagen daarna zal het vaker regenen en daarbij kan het af en toe flink waaien. Woensdag is het 13-14 graden en kan soms de zon doorbreken. Later in de week is het vaak grijs en wordt het met 14 tot 16 graden iets zachter. Mogelijk neemt de kans op regen in de eerste dagen van november af en breekt af en toe de zon door.