Wolken, zon en een enkele bui

20-08-2021 LEMMER – Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en lokaal kan een enkele bui vallen. Er staat een matige zuidwestenwind en het wordt 20-23 graden. Vanavond wordt het droog en vannacht is tijdens opklaringen kans op mist. Morgen is het droog met wolkenvelden en vooral in het middag ook zon. Het wordt 22 tot 26 graden. In de avond stijgt de kans op (onweers)buien. Zondag is het grijs, buiig en met 19 à 20 graden ook wat koeler. Na het weekend is het overwegend droog met ook regelmatig zon.

Vanochtend is het overwegend bewolkt met aanvankelijk ook wat nevel en een enkel spatje (mot)regen. Lokaal is er ruimte voor de zon. In het oosten komen buien voor en regent het lokaal iets harder. Later in de ochtend wordt het in het oosten overwegend droog.

Vanmiddag hebben we afwisselend weer met stapelwolken en zo nu en dan wat zon. Er zijn droge perioden, maar verspreid over het land ontstaan ook enkele (lichte) buien. Het wordt 21 of 22 graden. In het zuidoosten kan het met wat zon 23 graden worden en aan de noordwestkust is het een graad of 20. Er staat een matige wind uit het zuidwesten tot westen. Aan het eind van de middag zullen de buien voor een deel verdwijnen.

Vanavond wordt het vrij snel droog en zijn er opklaringen en wolkenvelden. Later in de avond en vannacht zullen tijdens heldere perioden lokale mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 11 tot 14 graden.

Morgen zijn er vrij veel wolkenvelden met soms zon. Er staat weinig wind en op plekken waar mist voorkomt is het aanvankelijk grauw. In de loop van de ochtend zal de mist verdwijnen en kan de zon doorbreken. Op sommige plaatsen kan het lang bewolkt blijven en in het noordoosten is een spatje regen niet uit te sluiten.

In de middag is prima weer. Af en toe schijnt de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en het blijft waarschijnlijk droog. Met 22 graden in het noordwesten tot 25 graden in het zuiden is de temperatuur best aangenaam. Met wat zon kan het in het zuidoosten 26 graden worden. Er staat slechts een zwakke zuidoostenwind en daardoor is het (vooral in de zon) voor het gevoel nog wat warmer. Richting het eind van de middag stijgt in Zeeland de kans op een enkele bui.

In de avond raakt het bewolkt en neemt vanuit het zuidwesten de kans op buien toe. Ook in de nacht naar zondag kunnen we buien verwachten en daarbij is ook kans op een klap onweer. Het wordt niet kouder dan 15 tot 17 graden.

Zondag is het overwegend grijs. In het hele land komen buien voor en daarbij is kans op onweer. Doordat de buien langzaam verplaatsen kan de hoeveelheid regen per plaats sterk verschillen. Op de ene plaats valt weinig regen en kan het langere tijd droog blijven met tijdelijk wat zon. Op andere plaatsen regent het langer en kun je spreken van een natte dag.

De temperatuur valt wat lager met op de meeste plaatsen 19 à 20 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de middag draait de wind naar het westen tot noordwesten. In de avond neemt de buiigheid af, maar geheel droog wordt het niet en het blijft overwegend bewolkt.

Maandag zijn er naast wolkenvelden ook weer zonnige perioden. Er kunnen nog een paar buien ontstaan, maar het regent niet hard en het is lang droog. Er staat een matige noorden- tot noordoostenwind en daarbij wordt het 20 graden in het noorden tot 22 in het zuiden.

De dagen daarna houden we een noordelijke wind. Hierdoor ligt de middagtemperatuur op 19 of 20 graden in het noorden en 21 of 22 graden in het zuiden en zuidoosten. Daarmee is het een fractie koeler dan gemiddeld deze tijd van het jaar. Er is een mix van stapelwolken en zonnige perioden. Aanvankelijk is het droog, later in de week kan lokaal een buitje ontstaan.