Wolkenvelden en wat zon

08-12-2020 LEMMER – Het is droog met wolkenvelden en lokaal schijnt de zon. Het wordt 2-4 graden. De komende dagen is het rustig winterweer met veel bewolking en kans op mist. In de nacht is kans op vorst, overdag wordt het 2-5 graden. Vrijdag valt er wat regen en in het weekend is het regenachtig met 4-8 graden.

Vanochtend is het droog met in het westen en noordwesten wat zon. In het zuiden, midden en oosten zijn er vrij veel wolkenvelden.

Vanmiddag is het rustig weer met vrij veel wolkenvelden en af en toe wat zon. Op plaatsen waar de zon even schijnt is het prima weer en kan de temperatuur naar 4 graden stijgen. Op plaatsen waar de grijs blijft is het een graad of 2. Er staat een zwakke en aan de kust soms matige oosten- tot zuidoostenwind.

Vanavond blijven we te maken houden met vrij veel wolkenvelden. Op plaatsen met opklaringen kan mist ontstaan. Komende nacht is tijdens opklaringen kans op mist en een graadje vorst. In bewolkte gebieden blijft vorst uit en zal de mist erg meevallen.

Morgen wordt een grijze decemberdag. Plaatselijk kan het mistig zijn en in de ochtend is het ronduit kil. In Zeeland is een kleine kans op een bui.

In de middag zal de mist verdwijnen en in Limburg is de kans om de zon te zien het grootst. Verder is het bijna overal droog. Alleen aan de westkust kan een lichte bui voorkomen. Het wordt 2 graden in het oosten tot 4-5 graden in Zeeland. Daarbij staat een zwakke tot matige zuidenwind.

In de avond blijft het overwegend bewolkt met aan de noordwestkust mogelijk nog een bui. In de nacht naar donderdag is het droog. De temperatuur daalt tot dicht bij het vriespunt. Op plaatsen waar de bewolking breekt is kans op mist en daalt de temperatuur iets onder nul.

Donderdag wordt een droge dag. In de ochtend is de lucht op veel plaatsen egaal grijs. In de middag kan de zon zo nu en dan even doorbreken. Het wordt 3 graden in het oosten tot 5 graden langs de westkust. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur opnieuw richting het vriespunt en kan het lokaal een beetje vriezen.

Vrijdag is het grijs en stijgt vanuit het zuidwesten de kans op wat regen. In het oosten en noordoosten blijft het nog een tijd droog. Het wordt 3 graden in het noordoosten tot 6 graden in zeeland. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidoostenwind en die maakt het voor het gevoel kouder. In de regen is het waterkoud.

Zatbberdag is het grijs en kan het van tijd tot tijd licht regenen. De temperatuur stijgt naar 4 graden in het noordoosten, 5-6 graden in het midden en in het zuidwesten kan het 7 graden worden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden. De wind is oostelijk en overwegend matig van kracht.

Zondag blijft het somber weer met kans op regen. Er valt minder regen dan op zaterdag en met 5-8 graden is het een fractie warmer dan op zaterdag.

Na het weekend stijgt de temperatuur en is het iets zachter dan normaal. ’s Middag is het 7-10 graden en dinsdag kan het in het zuiden 11 graden worden. In de nacht en vroege ochtend is het 4-7 graden. Er zijn vrij veel wolkenvelden en zo nu en dan kan het regenen. Soms kan de zon even doorbreken.