Wolkenvelden en zon

06-11-2020 LEMMER – In het midden en noordwesten zijn wolkenvelden met af en toe zon. In het zuiden en (noord)oosten is het zonniger. Het wordt 10-12 graden en er staat weinig wind. Zaterdag is het zonnig en wordt het 11-16 graden. Zondag blijft het zacht. Er is dan meer bewolking en later op de dag kan een beetje regen vallen. Maandag wordt het 13-17 graden met wolkenvelden en tussendoor zon. De dagen daarna kan soms wat regen vallen en wordt het 9-14 graden.

Vanochtend trekken wolkenvelden over het midden, delen van de Randstad en het noordwesten. In het zuiden, oosten en noordoosten is het wat zonniger.

Vanmiddag is het in het zuiden vrij zonnig weer. In het midden en noorden is er een mix van wolkenvelden en zon. Het wordt 10-12 graden en er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten tot oosten.

Vanavond verdwijnen de wolkenvelden geleidelijk en zijn er heldere perioden. Komende nacht is het helder en fris met in het binnenland minima van 1-2 graden. Plaatselijk kan het een beetje vriezen en aan de grond komt het op veel meer plaatsen tot vorst. In de kustgebieden is het 2-5 graden. Het noordoosten maakt kans op mistbanken of wat laaghangende bewolking.

Morgen is het in de ochtend zonnig en fris. Wie vroeg op pad gaat kan genieten van rijp op de velden en mogelijk een enkel mistbankje. In het noordoosten kan wat bewolking voorkomen, maar daarna wordt het zonnig.

In de middag is het stralend weer met hooguit een beetje sluierbewolking. Het wordt zo’n 11 graden in het noorden, 13 in het midden en in het zuiden wordt het 14-15 graden. In Zuid-Limburg kan het 16 graden worden. Er staat weinig wind en dat maakt het voor het gevoel nog wat warmer. In de loop van de middag neemt in het zuiden de sluierbewolking toe en wordt de zon minder fel.

In de avond en de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden en heldere perioden. In het oosten en noordoosten is kans op wat mist. Het is minder koud dan de voorgaande nacht met 3-5 graden in het oosten en 5-7 graden in het westen.

Zondag blijft het zacht najaarsweer met maxima van 11 graden in het noorden tot 15 graden langs de zuidgrens. In Zuid-Limburg kan het opnieuw 16 graden worden. Er zijn veel sluierwolken met in de ochtend kans op wat zon. In de middag neemt de bewolking toe en is het overwegend grijs. Later in de middag en vooral in de avond is er kans op een spatje regen. De wind is zwak, soms matig en komt uit het zuiden tot zuidoosten.

Maandag is het zacht voor de tijd van het jaar met 13 graden in het noorden, 14-15 graden in het midden en 16-17 graden in het zuiden. Het is droog met wolkenvelden en af en toe zon.

De dagen daarna daalt de middagtemperatuur naar 9-13 graden. In het zuiden kan het nog een keer 14 graden worden. Er zijn vrij veel wolkenvelden met tussendoor zon. Het is vaak droog, maar soms kan het een beetje regenen. De wind blijft zwak tot matig en zuidoostelijk.