Wolkenvelden met af en toe zon

08-04-2021 JOURE – Er is een mix van zon en wolken en vanochtend is in het oosten en noordoosten nog een bui mogelijk. De temperatuur stijgt naar 8 of 9 graden. Komende dagen heeft bewolking de overhand en in het weekend valt veel regen. Na het weekend nemen de neerslagkansen af en schijnt vaker de zon. Het is dan 8 tot 13 graden.

Vanochtend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. Vooral in het oosten en noordoosten is nog kans op een enkele (winterse) bui, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De zuidwestenwind neemt toe naar matig en in het noordwestelijk kustgebied en bij de Wadden naar vrij krachtig, windkracht 5.

Vanmiddag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft overal droog en er waait een matige en aan zee en bij de Wadden (vrij) krachtige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 8 of 9 graden en daarmee blijft het te koud voor de tijd van het jaar. Temperaturen van 11 tot 14 graden zijn gebruikelijk.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen, maar ook wolkenvelden. In de loop van de nacht is in het noorden wat lichte regen of motregen mogelijk. De zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur daalt naar 1 tot 4 graden met de laagste waarden in het zuidoosten.

Morgenochtend schijnt vooral in het zuiden af en toe een waterig zonnetje door de hoge wolken. Naar het noorden toe overheerst de bewolking en in het noorden valt af en toe wat lichte regen.

Morgenmiddag overheerst de bewolking en vooral in de noordelijke helft van het land valt wat lichte regen. In het zuiden blijft het droog met af en toe nog een waterig zonnetje. De matige westen- tot zuidwestenwind neemt in de middag in kracht af en het is duidelijk zachter dan vandaag en voorgaande dagen. Het kwik stijgt naar 9 graden in het noordwesten en naar 10 tot 12 graden elders. In het zuidoosten kan het lokaal 13 graden worden.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is het bewolkt en in het zuidoosten stijgt in de nacht de kans op regen. Elders blijft het droog met in het noorden opklaringen. De zwakke wind draait naar het noordoosten en neemt toe naar matig. De temperatuur daalt naar 1 graad in het noorden en naar 5 in het zuiden.

Zaterdag overheerst de bewolking en vanuit het zuiden gaat het geruime tijd regenen. In het noorden blijft het tot in de middag droog. De noordoostenwind is matig en later aan zee vrij krachtig. De temperatuur is weer wat lager en stijgt naar 7 graden in het noordwesten en naar 10 in het zuiden.

Ook zondag overheerst de bewolking en valt van tijd tot tijd regen, maar ook natte sneeuw is niet uitgesloten. De noordenwind is matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig en de temperatuur is opnieuw duidelijk te laag voor de tijd van het jaar. Het wordt op veel plaatsen niet warmer dan 5 tot 7 graden. Alleen in het zuiden kan het kwik wat hoger uitkomen met maxima van een graad of 9.

Na het weekend nemen de neerslagkansen duidelijk af en schijnt geregeld de zon. Heel langzaam klimt het kwik uit het dal. Maandag wordt het nog ongeveer 8 graden, vanaf dinsdag verschijnen er weer dubbele cijfers op de thermometer. In de tweede helft van de week liggen de maxima tussen 10 en 13 graden. Daarmee is het nog altijd twee graden kouder dan gebruikelijk. Ook de nachten verlopen nog vrij koud met kans op lichte vorst.