Zon, stapelwolken en enkele buien

Er is een mix van zon en stapelwolken en er trekken enkele buien over. Vanmiddag maakt vooral het binnenland kans op een bui. Het wordt 8-9 graden, maar door de stevige wind voelt het kouder. Vannacht neemt de bewolking toe en morgen gaat het regenen bij 7-8 graden. Woensdag en donderdag is het licht wisselvallig. Tijdens het weekend neemt de buienkans af en komt er meer ruimte voor de zon. Overdag is het 8 graden en in de nachten komt het tot lichte vorst.

Vanochtend is het op veel plaatsen droog met een afwisseling van zon en stapelwolken, maar vanaf de Noordzee trekken ook enkele buien over. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind waarmee koude lucht wordt aangevoerd. In de kustgebieden is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af, maar er komen vooral landinwaarts ook enkele buien voor. In de kustgebieden is de buienkans kleiner en hier krijgt de zon ook meer ruimte om volop te schijnen. Het zuidoosten maakt daarentegen de grootste kans op een bui.

De noordwestenwind blijft stevig doorblazen en is matig boven land. Tijdens een bui kan het tijdelijk wat harder waaien. Op de Wadden en rond het IJsselmeer waait het veelal krachtig, elders aan de kust vrij krachtig tot krachtig. De maximumtemperatuur komt op veel plaatsen uit op 8-9 graden, maar door de koude wind valt de gevoelstemperatuur een paar graden lager uit. Deze waarden zijn aan de koude kant voor deze tijd van het jaar, maxima van een graad of 10 zijn gebruikelijk voor midden maart.

Vanavond verdwijnen de laatste buien en het wordt overal zo goed als droog. Aan het begin van de avond is er nog ruimte voor enkele opklaringen, maar geleidelijk wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker.

Vannacht zijn er wolkenvelden met vooral in de oostelijke helft van het land nog enkele opklaringen. Vanuit het zuidwesten raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt. Het blijft droog en de minimumtemperatuur varieert van 3 graden in het noordoosten tot 5 graden in Zeeland.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt en droog op de meeste plaatsen. Vanuit het westen neemt in de loop van de ochtend de kans op regen toe. In Zeeland kan als eerste wat regen vallen en geleidelijk breidt de regen zich oostwaarts uit. De noordwestenwind is matig van kracht.

Morgenmiddag breidt het gebied met regen zich verder uit over het land. In het uiterste noordoosten blijft het grotendeels droog en is af en toe een glimp van de zon op te vangen. Elders verloopt een groot deel van de middag bewolkt en regenachtig. De temperatuur komt uit op 7 à 8 graden. Eerst staat er een overwegend matige noordwestenwind, maar in de loop van de middag gaat het op veel plaatsen minder hard waaien. In de zuidelijke helft van het land draait de wind naar het zuidwesten tot zuiden. Aan de Zeeuwse kust neemt de wind later op de middag juist toe in kracht en wordt matig tot (vrij) krachtig.

Morgenavond gaat het geleidelijk minder hard regenen en het regengebied trekt in de loop van de avond weg naar het zuiden. Tijdens de nacht naar woensdag is het vervolgens overwegend droog. Bewolking overheerst, maar in het noorden en noordoosten kunnen ook enkele opklaringen voorkomen met kans op wat nevel of een lokale mistbank. Tijdens opklaringen koelt het flink af en de temperatuur daalt richting het vriespunt. Aan zee wordt het niet kouder dan 3-4 graden.

Woensdag is het overwegend bewolkt, maar de zon breekt ook af en toe door. Er waait een koude noordenwind en de temperatuur stijgt in de middag naar een graad of 8. De dag verloopt op veel plaatsen droog. Vanaf de Noordzee kan wel een enkele lichte bui overtrekken, maar veel stelt dit waarschijnlijk niet voor. In de avond neemt de bewolking en kans op regen vanuit het noorden toe en in de nacht naar donderdag zijn er perioden met regen.

Donderdag start de dag met nog wat regen in de zuidelijke helft van het land. Later is het wisselvallig met wolken, zon en enkele buien. Er waait een stevige noordenwind en het is vrij koud met maxima van 7-8 graden. Tijdens buien kan er mogelijk ook wat hagel of natte sneeuw vallen. In de avond en nacht naar vrijdag verdwijnen de buien en er komen opklaringen voor, waardoor het op veel plaatsen afkoelt tot rond het vriespunt.

Vanaf vrijdag neemt de kans op buien af en het weekend verloopt zo goed als droog met ook geregeld zonneschijn. De wind draait naar het noordoosten en blijft koude lucht aanvoeren. Overdag wordt het maximaal een graad of 8 en in de nachten kan het een paar graden vriezen.