Zonnig en droog

08-10-2021 JOURE – Vanochtend is het vooral landinwaarts grijs met nevel en mist. De grijzigheid verdwijnt weer in de loop van de ochtend en dan breekt de zon goed door. In het westen schijnt al eerder de zon en het blijft overal droog.

Vanmiddag schijnt op veel plaatsen de zon. Het blijft droog en er staat nauwelijks wind. De temperatuur is wat hoger en stijgt op veel plaatsen naar 16 of 17 graden. Daarmee is het heerlijk weer voor een terrasje, een fietstocht of een wandeling.

Vanavond is het helder, in de nacht naar zaterdag is landinwaarts weer kans op mist. De temperatuur daalt naar 5 graden in het oosten en zuidoosten en naar 6 of 7 graden elders. Langs de kust wordt het niet kouder dan 8 of 9 graden.

Morgen is het prima najaarsweer. In de ochtend komt lokaal nevel en mist voor, maar al vrij snel schijnt de zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot hooguit matige oostenwind. De temperatuur stijgt in de middag naar 16 of 17 graden. In het zuiden kan het lokaal 18 graden worden. Heerlijk weer om buiten te zijn.

De nacht naar zondag verloopt koud met in het oosten van het land temperaturen van slechts een graad boven het vriespunt. Aan de grond kan het licht vriezen. Elders daalt het kwik naar 2 tot 5 graden met de hoogste waarden in het westen. Zondag schijnt de zon, maar in de middag neemt de bewolking geleidelijk toe en in de avond stijgt vanuit het noordwesten de kans op wat lichte regen. De temperatuur loopt op naar waarden omstreeks 15 graden. In het zuiden kan het op veel plaatsen nog een graadje warmer worden.

Maandag schijnt af en toe de zon, maar er trekken ook buien over het land. De wind waait uit het noordwesten en is meest matig en daarmee wordt iets minder warme lucht aangevoerd. Op de meeste plaatsen wordt het 14 of 15 graden.

De rest van de week verandert er niet veel. Het blijft (licht) wisselvallig met dagelijks een grote kans op buien. Tussendoor schijnt ook geregeld de zon. Overdag wordt het een graad of 13 en daarmee is het iets frisser dan de 15 graden die gebruikelijk is half oktober. De nachten worden minder koud en er staat ook weer wat meer wind.