Noppert verslaat Ian White

08-10-2021 LEICESTER – Noppert versloeg gisteravond Ian White in de kwartfinale van de World Grand Prix. In de eerste set was de Jouster heer en meester. Noppert wist snel te openen en de dubbels leken ogenschijnlijk gemakkelijk gevonden. Noppert won de eerste set dan dan ook met drie tegen nul.

In de tweede set was het een iets ander verhaal. Ian White wist de Jouster te breken in de eerste leg. Ook de opvolgende leg wist de Engelsman te behouden. Noppert maakte echter een comeback en kon achtereenvolgens tot twee-een en twee-twee komen. In de derde leg wist White echter via een twaalf darter de leg naar zich toe te trekken.

In de derde set leek er weinig verzet van de Engelsman te zijn echter was dat misschien schijn in verband met het uitstekende spel van Danny Noppert. Door de winst kwam Noppert op een twee-een voorsprong in sets. De vierde set kwam in legs nog tot een-een echter wist White daarna de dubbels niet meer te raken. Noppert won de wedstrijd uiteindelijk met drie tegen een.

In de halve finale treft Danny Noppert de uit Polen afkomstige Krzysztof Ratajski of Jonny Clayton uit Wales.