Zonnig en veelal droog

17-09-2021 LEMMER – Vanochtend is op veel plaatsen mist en lage bewolking een tijd lang hardnekkig. In het zuiden en zuidwesten, maar ook in het noordoosten breekt als eerste de zon weer door en in de loop van de ochtend schijnt op steeds meer plaatsen de zon.

Vanmiddag verdwijnt de grijzigheid en is er een mix van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke oostenwind. Het wordt op de meeste plaatsen 20 of 21 graden. In het noorden is het 19 en in het zuiden 22 graden. In Zeeuws-Vlaanderen kan het bijna 23 graden worden.

Vanavond en in de nacht naar zondag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vooral in het noorden is kans op nevel en mist. De temperatuur daalt naar 10 tot 12 graden.

Morgen schijnt in de ochtend geregeld de zon. In de middag neemt vanuit het oosten de bewolking geleidelijk toe en in de zuidelijke helft is kans op wat licht gespetter. Veel plaatsen houden het droog. Met maxima van 18 graden in het noorden en 21 graden in het zuiden is het heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht.

Maandag is er een mix van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Het zuiden maakt kans op een bui, elders blijft het droog. Er waait een matige en aan zee en in het Waddengebied soms vrij krachtige oosten- tot noordoostenwind en daardoor is het iets minder warm. De temperatuur stijgt naar 17 graden in het noorden en naar 19 in het zuiden.

De rest van de week is het rustig septemberweer met naast wolkenvelden ook geregeld zonneschijn. De eerste dagen is het droog, maar vanaf donderdag neemt de wisselvalligheid en daarmee ook de kans op regen toe. Het kwik stijgt naar 17 tot 19 graden en dat zijn gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar. De nachten verlopen fris met minima van 6 tot 9 graden. Soms kan vooral in het oosten de temperatuur dalen tot onder 5 graden en daarmee merk je dat de herfst langzaam dichterbij komt.

Aan het eind van de week en in het volgende weekend wordt het overdag mogelijk minder warm. Door de vele wolken is het dan juist in de nachten weer zachter.