Zonnig lenteweer afgewisseld met stapelwolken en sluierwolken

24-04-2021 LEMMER – Vanochtend schijnt de zon en zijn dunne sluierwolken te zien. Daar prikt de zon makkelijk doorheen en de sluierbewolking levert een mooie zonsopkomst op. In het noorden en oosten komen dikke wolkenvelden voor en zijn er tussendoor zonnige perioden. De temperatuur loopt op van 0 graden in de vroege ochtend naar 9-11 graden om twaalf uur.

Vanmiddag is het prima lenteweer met een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. De temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden tot lokaal 14 in het zuiden. Daarmee is het iets kouder dan gister en ook kouder dan normaal. Maxima van 14-18 graden zijn eind april gebruikelijk. Ondanks het vrij koude weer, is het oppassen dat je niet verbrandt. Met een zonkracht van ruim 5 kan dat namelijk al binnen een half uur gebeuren. Er steekt een matige noordenwind op, waardoor het in de schaduw wat frisser aanvoelt. Het blijft de hele dag droog.

Vanavond klaart het op en is het tot een uur of negen zonnig. In de nacht naar zondag trekken vanuit het noorden wolkenvelden over het land en zijn er tussendoor opklaringen. De minimumtemperatuur komt rond het vriespunt uit.

Morgen is het prima weer voor klusjes in de tuin. Zon en wolken wisselen elkaar namelijk af en het wordt 9 graden in het noorden tot 12 in het zuiden. De zuidelijke provincies krijgen naast de hoogste temperaturen ook de meeste zon. De wind is matig van kracht en komt uit het noorden.

Maandag verandert het weerbeeld nauwelijks. Er is een mix van zon en wolken, met daarbij de meeste zon voor het zuiden. De maxima komen uit op 10 graden in het noorden tot 13 in het zuiden en het blijft waarschijnlijk droog.

Dinsdag, Koningsdag, is een prima dag om vrij te zijn. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog en laat de zon zich geregeld zien. De middagtemperatuur komt uit op 10 graden in het noorden tot 14 in het zuiden.

De dagen daarna blijft de wind in de noordhoek en dat betekent dat het vrij koude weer voor de tijd van het jaar aanhoudt. Het wordt 10-14 graden. Daarbij zijn er zonnige perioden en blijft het meestal droog. In de loop van de week neemt de kans op een enkele bui toe.